• Business

    Squeeze-out για το «Υγεία» – Πάνω από το 90% η συμμετοχή του CVC Capital

    Όμιλος ΥΓΕΙΑ


    Το CVC Capital έπιασε τον στόχο της εξαγοράς του 90% του «Υγεία» και ήδη το εισηγμένο ιδιωτικό θεραπευτήριο είναι καθ’ οδόν για το squeeze-out. Λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής (20/12/2018) εξαγοράστηκαν 8,5 εκατ. μετοχές, πωλητής των οποίων ήταν ο Γιώργος Αποστολόπουλος. Με τις μετοχές αυτές, καλύφθηκε πλέον το απαιτούμενο όριο της συγκέντρωσης του 90%, προκειμένου να βγει η εταιρεία από το χρηματιστήριο, όπως είναι και ο στόχος του CVC Capital, το οποίο ενεργοποιείται στην ελληνική αγορά μέσω επενδυτικού της βραχίονα που είναι η Hellenic Healthcare.

    Με την εξαγορά του «Υγεία», και καθώς είχαν προηγηθεί το Ιασώ General και το Metropolitan, το CVC Capital καθίσταται πλέον η κυρίαρχη δύναμη στον χώρο των ιδιωτικών υπηρεσιών παροχής υγείας.

    Το CVC Capital εξαγόρασε το 70,38% των μετοχών του «Υγεία» που ήταν στο χαρτοφυλάκιο της MIG με τίμημα 204,4 εκατ. ευρώ ή 0,95 ευρώ ανά μετοχή.

    Με το σημερινό πακέτο που απέκτησε από τον όμιλο Αποστολόπουλου έχει συγκεντρώσει ένα επιπλέον 19,7% από τους μετόχους μειοψηφίας, καταβάλλοντας περί τα 57,2 εκατ. ευρώ.

    Σε περίπτωση που συγκεντρώσει το 100% των μετοχών, το συνολικό τίμημα θα ανέλθει στα 290,4 εκατ. ευρώ.

    Αν ληφθεί υπόψη ότι εκτός από το τίμημα της εξαγοράς των μετοχών το CVC Capital παίρνει και τα δάνεια του «Υγεία» (περίπου 130 εκατ. ευρώ), τότε η συνολική αξία του deal φτάνει στα επίπεδα των 400,4 εκατ. ευρώ που είναι καθαρά η μεγαλύτερη επιχειρηματική κίνηση που έχει γίνει μέχρι τώρα στον χώρο της ιδιωτικής υγείας.

    Σημειολογικά και μόνο, η κίνηση του Γιώργου Αποστολόπουλου έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς εκείνος ήταν που πριν από λίγους μήνες είχε δοκιμάσει να αποκτήσει μειοψηφική παρουσία στο «Υγεία», χωρίς όμως να τα καταφέρει. Στη συνέχεια, επιχείρησε να ξαναμπεί σφήνα στην όλη διαδικασία, πλην όμως και η κίνησή του αυτή «αδειάστηκε» από τις εξελίξεις. Με συνέπεια τώρα να είναι ο πωλητής μέσω του οποίου ο πήχης της συμμετοχής του CVC Capital ξεπέρασε το 90%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φεύγουν 5.000 τραπεζοϋπάλληλοι το 2019

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το «οικονομικό θαύμα» του Σκλαβενίτη και η διάσωση 11.000 θέσεων εργασίας



    ΣΧΟΛΙΑ