• Business

    Σπ. Θεοδωρόπουλος στο mononews.gr: Τι απαντά για ενδεχόμενο deal με Mondelez – Τι λέει για την είσοδο της Chipita στο Χρηματιστήριο

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ετών 59. Διευθύνων Σύμβουλος Chipita.

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος


    Άγνοια για την πρόταση εξαγοράς της Mondelez στην Chipita δηλώνει στο mononews.gr o Σπύρος Θεοδωρόπουλος, διαψεύδοντας τις σχετικές πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα το πρωί. «Δεν ξέρω από που ήρθε αυτή η πληροφορία», αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας μάλιστα πως η εν λόγω πολυεθνική δραστηριοποιείται σε έναν διαφορετικό χώρο από την Chipita.

    Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του αναφέρει πως μια εταιρεία για να δεχθεί προτάσεις, θα πρέπει να επικοινωνήσει προς τα έξω ότι ενδιαφέρεται να πουληθεί. Κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση της Chipita, η οποία είναι μια δυναμική εταιρεία που δεν έχει πρόβλημα, που αναπτύσσεται σε παγκόσμια κλίμακα και έχει μια ισχυρή μετοχική σύνθεση.

    Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με δημοσίευμα σε ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης η Mondelēz, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην κατηγορία των σνακ παγκοσμίως, φέρεται να προσφέρει για την απόκτηση της Chipita το ποσό των 1,2-1,4 δισ. ευρώ.

    Όσον αφορά στην προσπάθεια της Chipita για είσοδο στο Χρηματιστήριο, ο κ. Θεοδωρόπουλος επισημαίνει πως είναι κάτι που εξετάζεται, τονίζει ωστόσο πως δεν έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις, ούτε για τον τόπο, εάν δηλαδή θα είναι στο Λονδίνο ή στη Αθήνα, ή και στα δυο ταυτόχρονα ούτε και για τον χρονικό ορίζοντα που θα γίνει. Όπως λέει, ένα τέτοιο εγχείρημα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αλλά και την διάθεση των αγορών, οι οποίες όπως λέει κινούνται γενικώς περίεργα.

    Σημειώνεται ότι το mononews.gr ήρθε σε επικοινωνία και με την εταιρεία Mondelēz, η οποία, ωστόσο, δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχετικό σχόλιο.



    ΣΧΟΛΙΑ