• Ναυτιλία

    Simpson Spence Young: Προχώρησε στην εξαγορά της ελληνικής Anchor Shipbroking

    Mark Richardson, πρόεδρος SSY


    Ο διεθνής ναυλομεσιτικός οίκος Simpson Spence Young (SSY) ανακοίνωσε την εξαγορά της Anchor Shipbroking με έδρα τον Πειραιά.

    Η Anchor Shipbroking ειδικεύεται σε αγοραπωλησίες, προσφέροντας πλήρη γκάμα υπηρεσιών στο διεθνές δίκτυο πελατών της.

    Η κίνηση αυτή, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, θα ενισχύσει τις υπηρεσίες αγοραπωλησιών (S&P) της SSY και αποτελεί μέρος της μακροπρόθεσμης επενδυτικής στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας, συνδυάζοντας νεότευκτα και μεταχειρισμένα πλοία, με μακροπρόθεσμες ναυλώσεις και άλλα projects.

    Η επέκταση του τμήματος αγοραπωλησιών πλοίων ήταν βασικός στόχος της εταιρείας και το 2021 η SSY όρισε τον Toby English επικεφαλής για το τμήμα S&P διεθνώς, το οποίο έχει ομάδες σε όλο τον κόσμο, όπως το Λονδίνο, τη Σιγκαπούρη, τη Σαγκάη και το Χονγκ Κονγκ.

    «Είμαστε ενθουσιασμένοι που διευρύνουμε την παρουσία μας διεθνώς σε θέματα αγοραπωλησιών, με την προσθήκη της ομάδας της Anchor. Η ελληνική αγορά είναι πολύ σημαντική για τις δραστηριότητες αγοραπωλησιών και η Anchor θα αποτελέσει μια ανεκτίμητη προσθήκη σε αυτό, βοηθώντας μας να παρέχουμε δυναμικές υπηρεσίες στους πελάτες μας» σχολίασε ο Toby English.

    «Είμαστε χαρούμενοι που αποτελούμε μέρος ενός παγκόσμιου ηγέτη, με τον οποίο έχουμε ήδη μία εξαιρετική σχέση και εκτιμούμε ότι αυτή θα είναι μία εκπληκτική συνεργασία και για τις δύο εταιρείες» σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο Κούλης Θεοδωρακάκος, της Anchor Shipbroking.

    Η ομάδα της Anchor θα ενταχθεί στην ομάδα Dry Cargo (ξηρού φορτίου) του SSY, που εδρεύει στο νέο γραφείο που άνοιξε πρόσφατα ο ναυλομεσιτικός οίκος στη Γλυφάδα και ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Simpson Spence Young: Ο διεθνής ναυλομεσιτικός οίκος έρχεται στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ