• Ναυτιλία

    Β. Μαρινάκης: Η νέα κίνηση ανάπτυξης της Capital Product Partners

    Βαγγέλης Μαρινάκης

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής


    Η ναυτιλιακή Capital Product Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ανακοίνωσε την εξαγορά του πετρελαιοφόρου Aristaios από τη μητρική της Capital Maritime & Trading Corp., έναντι του ποσού των 52,3 εκατ. δολ. 

    Πρόκειται για μία κίνηση που εντάσσεται στο σχεδιασμό της εταιρίας για ανάπτυξη, σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει στους αναλυτές ο οικονομικός διευθυντής της Τζέρι Καλογεράτος, κατά το conference call που είχε πραγματοποιηθεί μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.

    Το οικολογικό πλοίο Aristaios, χωρητικότητας 112,800 dtw, κατασκευάστηκε το 2017 στα ναυπηγεία της Νοτίου Κορέας, Daehan Shipbuilding Co. Ltd. και είναι ναυλωμένο στην Tesoro Far East Maritime Company έναντι 26.400 δολ. ημερησίως μεικτά. Η ναύλωση ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017 και έχει πενταετή διάρκεια +/- 45 ημερών. Άρα θα παραμείνει ναυλωμένο για τέσσερα ακόμη χρόνια.

    Η ναυτιλιακή θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά με διαθέσιμα μετρητά ύψους 24,2 εκατ. δολ. και με την ανάληψη δανείου 28,3 εκατ. δολ., με πιστωτική διευκόλυνση που έχει ήδη ρυθμίσει η Capital Maritime με την Credit Agricole Corporate and Investment Bank και την ING Bank NV.

    Η αποπληρωμή του δανείου θα πραγματοποιηθεί σε δώδεκα διαδοχικές εξαμηνιαίες δόσεις ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου δολαρίων που θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο του 2018, συν μία τελική μεγαλύτερη δόση που θα πληρωθεί τον Ιανουάριο του 2024. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από τις 31 Ιανουαρίου 2018.

    Τον περασμένο Οκτώβριο η CPP ανακοίνωσε κέρδη τρίτου τριμήνου 9,7 εκατ. δολ. και την ολοκλήρωση της αναχρηματοδότησής της από τις πιστώτριες τράπεζες. Η νέα πιστωτική διευκόλυνση της εταιρίας, ύψους 460 εκατ. δολαρίων, διαρκεί μέχρι το 2023, και θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη της. 

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής Capital Maritime
    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής Capital Maritime

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ν. Τσάκος: Συμφωνία sale and leaseback για δύο τάνκερ suezmax της TEN

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένα από τα μεγαλύτερα ναυλομεσιτικά γραφεία του κόσμου έρχεται στην Ελλάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Λ. Πατίτσας: Οι κατηγορίες της Glencore για ναυταπάτη και η απόφαση του δικαστηρίου



    ΣΧΟΛΙΑ