• Ναυτιλία

    Προς επίλυση το αίτημα παράτασης ισχύος των πιστοποιητικών Σωστικών-Πυροσβεστικών για 6 μήνες

    Προς επίλυση το αίτημα παράτασης ισχύος των πιστοποιητικών Σωστικών-Πυροσβεστικών για 6 μήνες

    Αντώνης Νταλακογιώργος-Πρόεδρος ΠΕΝΕΠ


    Παράσταση διαμαρτυρίας οργανώθηκε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Ε.Ν με κεντρικό αίτημα την παράταση της ισχύος των πιστοποιητικών Σωστικών – Πυροσβεστικών μέσων αλλά και την αναγκαία ενίσχυση στελέχωσης των υπηρεσιών των Ναυτικών Μητρώων και των σχολών Ασπροπύργου – Μηχανιώνας.

    Στην συνάντηση που έγινε με τους εκπροσώπους του ΥΕΝ (Διευθυντής Γραφείου Υπουργού και Διευθυντής Ναυτικής Εκπαίδευσης), ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Αντώνης Νταλακογιώργος στην παρέμβασή του υπογράμμισε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και του Υπουργού Ε.Ν, οι οποίοι, ενώ γνώριζαν το πρόβλημα, έως και σήμερα δεν πήραν το παραμικρό μέτρο ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση με την δυσλειτουργία τόσο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας όσο και με την δια ζώσης παρακολούθηση των τμημάτων.

    Η αδράνεια αυτή του ΥΕΝ, συνέχισε ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, και των υπηρεσιών στην αντιμετώπιση του προβλήματος δημιουργεί τον κίνδυνο απώλειας των θέσεων εργασίας για χιλιάδες Ναυτεργάτες στην Ακτοπλοΐα, στην ποντοπόρο Ναυτιλία και στην γραμμής της Αδριατικής.

    Η πολιτική ηγεσία του ΥΕΝ δεν ίδρωσε το αυτί της

    Την ίδια στιγμή που οι δημόσιες σχολές υπολειτουργούν και έχουν τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό (προσωπικό) οργιάζουν τα διάφορα κυκλώματα που έναντι αδράς αμοιβής σπρώχνουν Ναυτεργάτες σε ιδιωτικά Ναυτικά Κέντρα με αποτέλεσμα να γίνονται αντικείμενο αισχρής εκμετάλλευσης τόσο από τους ιδιοκτήτες των σχολών όσο και από δουλεμπορικά γραφεία που εμφανίζονται ως μεσάζοντες, υπογραμμίζει η ΠΕΝΕΝ και επισημαίνει ότι η ίδια και χειρότερη κατάσταση υπάρχει και στην υπηρεσία Ναυτικών Μητρώων με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία των Ναυτεργατών να έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της.

    Η ΠΕΝΕΝ και άλλα Σωματεία είχαν επισημάνει το πρόβλημα εδώ και μήνες αλλά η πολιτική ηγεσία του ΥΕΝ δεν ίδρωσε το αυτί της.

    Στην απάντησή τους οι εκπρόσωποι του Υπουργού Ε.Ν δεσμεύτηκαν ότι θα εισηγηθούν την 6μηνη παράταση για τους Ναυτεργάτες της Ακτοπλοΐας, την επιτάχυνση σε όσους εργάζονται ή είναι σε αναμονή για μπάρκο στην ποντοπόρο Ναυτιλία.

    Ειδικότερα για τα ελληνικά πληρώματα που εργάζονται σε πλοία της Αδριατικής συνομολογήθηκε να ομαδοποιηθούν οι αιτήσεις τους και, αυτό σε συνεργασία με τα Ναυτεργατικά Σωματεία, με σειρά προτεραιότητας να παρακολουθήσουν διαδικτυακά τα μαθήματα ώστε να τους ανανεωθούν τα σχετικά πιστοποιητικά εντός του μήνα Νοέμβρη.

    Επίσης, σύμφωνα με τις απαντήσεις τους, θα ενισχυθεί η υπηρεσία Ναυτικών Μητρώων από αύριο με απόσπαση ανδρών του Λιμενικού Σώματος ώστε να οργανωθεί και να διεκπεραιώνονται ταχύτερα οι υποθέσεις που εκκρεμούν.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ