• Ναυτιλία

    ΠΝΟ: Έλεγχος στο πλοίο «Πελαγίτης» και βρέθηκαν 150 ακατάλληλα κιλά κρέας

    Ο Εμμανουήλ Τσικαλάκης, Γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας

    Εμμανουήλ Τσικαλάκης, Γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας


    Πραγματοποιήθηκε, κατόπιν πρωτοβουλίας της ΠΝΟ, μεικτός έλεγχος στο Ο/Γ «ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ» που εκτελεί δρομολόγια από Δραπετσώνα μεταφέροντας φορτηγά.

    Στον έλεγχο συμμετείχαν το Τμήμα Ελέγχου της ΠΝΟ, η Ναυτολογία Πειραιά και εκπρόσωποι των Σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

    Κατά την είσοδο στο πλοίο υπήρξαν καταγγελίες από το ίδιο το πλήρωμα, για ζητήματα όπως καταλληλότητας της τροφοδοσίας καθώς επίσης και για θέματα ασφάλειας του πλοίου.

    Αμέσως ζητήθηκε από την ΠΝΟ να επέμβει το Υγειονομικό, καθώς και κλιμάκιο της Επιθεώρησης Πλοίων και να ελέγξουν την ορθότητα ή μη, των καταγγελλομένων.

    Από τους ανωτέρω ελέγχους που διενεργήθηκαν αυθημερόν, βρέθηκαν από το Υγειονομικό 150 κιλά κρέατος ακατάλληλο προς κατανάλωση και αμέσως ειδοποιήθηκε η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Νομαρχίας για την δέσμευση αυτής της ποσότητας και την καταστροφή της. Επίσης από το κλιμάκιο της Επιθεώρησης Πλοίων υπήρξαν σοβαρά ευρήματα που αφορούν την ασφάλεια του πλοίου και γι’ αυτό διατάχθηκε η απαγόρευση απόπλου, έως την αποκατάσταση και την εκ νέου επιθεώρηση του.

    Κατόπιν των παραπάνω εξελίξεων ο μεικτός έλεγχος θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες για να ελεγχθεί και η ορθή τήρηση των προβλεπόμενων ΣΣΕ και της ναυτεργατικής νομοθεσίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Σημαντικές παρουσίες στην εκδήλωση για την έκδοση «Ελλήνων Έργα. Η Κοινωνική Προσφορά της Ναυτιλίας»

    Πάνος Ξενοκώστας: Το σχέδιο εξυγίανσης αλλάζει τις γεωπολιτικές δυναμικές σε όλη την ανατολική Μεσόγειο

    Γιάννης Κάρτσωνας (Breakwave Advisors): Kινητικότητα στα VLCC τάνκερ φέρνουν οι γεωπολιτικές εξελίξεις



    ΣΧΟΛΙΑ