ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Από 31 Αυγούστου 2026 τίθενται σε ισχύ οι απαιτήσεις του Κανονισμού (ΕΕ) 2026/1434 της Επιτροπής για τη θέσπιση κανόνων εφαρμογής της Οδηγίας 2014/90/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον αφορά τις απαιτήσεις σχεδιασμού, κατασκευής και επιδόσεων και τα πρότυπα δοκιμών για τον εξοπλισμό πλοίων.
Στο Παράρτημα του εν λόγω Κανονισμού παρατίθενται οι απαιτήσεις σχεδιασμού, κατασκευής και επιδόσεων και τα πρότυπα δοκιμών που προβλέπονται στις διεθνείς νομικές πράξεις οι οποίες ορίζονται στο άρθρο 2 σημείο 5 της Οδηγίας 2014/90/ΕΕ και εφαρμόζονται σε κάθε στοιχείο εξοπλισμού των πλοίων που υπάγεται στην Οδηγία αυτή, ανεξάρτητα από το εάν το πλοίο βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη στιγμή που εγκαθίσταται ο εξοπλισμός.
Ο εξοπλισμός πλοίων που εμφαίνεται ως «νέο στοιχείο που εισάγεται με τον εκτελεστικό κανονισμό (ΕΕ) 2024/1975» στη στήλη 1 του παραρτήματος, ο οποίος συνάδει με τις εθνικές απαιτήσεις έγκρισης τύπου που ίσχυαν πριν από τις 04 Σεπτεμβρίου 2024 σε κράτος μέλος, επιτρέπεται να εξακολουθήσει να διατίθεται στην αγορά και να τοποθετείται στα πλοία της ΕΕ έως τις 04 Σεπτεμβρίου 2027.
Ο εξοπλισμός πλοίων που εμφαίνεται ως «νέο στοιχείο που εισάγεται με τον εκτελεστικό κανονισμό (ΕΕ) 2025/1533» στη στήλη 1 του παραρτήματος, ο οποίος συνάδει με τις εθνικές απαιτήσεις έγκρισης τύπου που ίσχυαν πριν από τις 23 Σεπτεμβρίου 2025 σε κράτος μέλος, επιτρέπεται να εξακολουθήσει να διατίθεται στην αγορά και να τοποθετείται στα πλοία της ΕΕ έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2028.
Διαβάστε επίσης:
Λειτουργούν 117.022 ποντοπόρα πλοία και ναυπηγούνται άλλα 9.012 πλοία
Drewry: Αυξήθηκαν κατά 4% οι τιμές μεταφοράς κοντέινερ
Αγγελική Φράγκου: Η Navios ναυπηγεί επτά σούπερ τάνκερ αξίας 843,5 εκατομμυρίων δολαρίων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βατικανό: Επενδύει €100 εκατ. σε μεγάλο αγρο-φωτοβολταϊκό πάρκο
- Υγειονομική «βόμβα»: Πώς τα ταξίδια και η κλιματική αλλαγή φέρνουν τα τροπικά κουνούπια στην Ελλάδα
- «Τουρισμός για Όλους»: Πάνω από 1,15 εκατ. αιτήσεις – Πότε ενεργοποιούνται οι κάρτες
- Γεωργιάδης κατά Ακρίτα για τη Μαντόνα: «Ακόμη και τη δωρεάν διαφήμιση για την Ελλάδα τη βλέπει με μιζέρια»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.