ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νυκτερινή επίθεση πραγματοποιήθηκε στη Μαύρη Θάλασσα, με αποτέλεσμα δύο ουκρανικά drones να πλήξουν και να βυθίσουν ένα πλοίο πολιτικής χρήσης, ιδιοκτησίας της κρατικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας (Rosatom), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του διευθυντή της ρωσικής εταιρίας, Αλεξέι Λιχάτσεφ.
Τα 17 μέλη του πληρώματος επέζησαν της επίθεσης κατά του πλοίου, το οποίο μετέφερε αγαθά, όπως, κατεψυγμένα τρόφιμα, αλλά και υλικά οικοδομικών κατασκευών, πρόσθεσε ο Λιχάτσεφ.
«Μία τέτοια επίθεση μπορεί να περιγραφεί μόνο ως πειρατεία κι ένοπλη ληστεία στη θάλασσα», πρόσθεσε ο ίδιος.
Τόσο η Ρωσία, όσο και η Ουκρανία έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους κατά πλοίων τις τελευταίες εβδομάδες, ισχυριζόμενες ότι τα πλοία βοηθούν εκατέρωθεν τη διεξαγωγή των πολεμικών επιχειρήσεων.
Διαβάστε επίσης:
Η Ανσαραλά της Υεμένης διαψεύδει ότι σχεδιάζει την επιβολή τελών στα πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα
Δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από βλήμα στο Ομάν – Έμεινε ακυβέρνητο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- CrediaBank – Ευρώπη Holdings: Εγκρίθηκε το σχέδιο απορρόφησης – Τι προβλέπει η συμφωνία, τι αλλάζει για τους μετόχους
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Αγόρασε 30.000 ίδιες μετοχές αξίας 1,29 εκατ. ευρώ
- Συναγερμός για τις τιμές ενέργειας: Στο τραπέζι μέτρα για καύσιμα και θέρμανση μετά τις υψηλές τιμές στα πρατήρια
- Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη; Λάθος – Το Βυζάντιο ήταν ο κόμβος της αυτοκρατορίας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.