• Ναυτιλία

    Π. Παππάς: Τι συμβαίνει με πλοίο που αγόρασε η Star Bulk πριν από τέσσερις μήνες

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers ναυτιλία

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers


    Στην πώληση φορτηγού πλοίου που εξαγόρασε πριν από τέσσερις μήνες, προχωρά σύμφωνα με πηγές της αγοράς, η Star Bulk Carriers του εφοπλιστή Πέτρου Παππά.

    Πρόκειται για το μοντέρνο ultramax Star Anna, χωρητικότητας 63,000-dwt και κατασκευής 2015, το οποίο εξαγόρασε τον περασμένο Νοέμβριο η Oceanbulk Maritime, θυγατρική της Star Bulk, από την επίσης ελληνική ναυτιλιακή Delphin Shipping του εφοπλιστή Σοφοκλή Ζούλα.

    Σύμφωνα με τους ναυλομεσίτες το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε στα 20,3 εκατ. δολάρια. Το πλοίο, με αρχικό όνομα Vela, παραδόθηκε στην νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία τον περασμένο Δεκέμβριο και μετονομάστηκε σε Star Anna.

    Ωστόσο, έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι πριν από μερικές εβδομάδες το πλοίο βγήκε και πάλι προς πώληση, με τις τιμές προσφοράς να κυμαίνονται στα 18,5 εκατ. δολ. με 19 εκατ. δολάρια.

    H Star Bulk είναι μία από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες εταιρείες, καθώς μετά από μία σειρά μεγάλων συμφωνιών αύξησε θεματικά το μέγεθος του στόλου της που ξεπερνά τα 100 πλοία.

    Παράλληλα, κατά τους τελευταίους μήνες προχωρά στην πώληση των παλαιότερης κατασκευής πλοίων της. Τον περασμένο μήνα πούλησε για scrap το παλαιότερο capesize του στόλου της, το χωρητικότητας 171,000-dwt Star Aurora (κατασκευής 2000). Λίγο νωρίτερα είχε πουλήσει σε Ασιάτες αγοραστές το χωρητικότητας 52,100-dwt πλοίο Star Kappa (κατασκευής 2001), έναντι 6,2 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Επίσης, τον Ιανουάριο η ναυτιλιακή επιβεβαίωσε την πώληση του Star Delta (χωρητικότητας 52.400 dwt, κατασκευής 2001), χωρίς να γίνει γνωστή η τιμή πώλησης ή ο αγοραστής.

    Οι πωλήσεις των παλαιότερων πλοίων πραγματοποιούνται παράλληλα με το πρόγραμμα επαναγοράς κοινών μετοχών που έχει ανακοινώσει η Star Bulk, αξίας μέχρι 50 εκατ. δολαρίων.

    Ωστόσο, όπως αναφέρει το tradewinds, δεδομένου ότι το πλοίο Star Anna είναι ηλικίας σχεδόν τεσσάρων ετών και περιλαμβάνεται στο στόλο της ναυτιλιακής μόνο λίγους μήνες, η ενδεχόμενη πώληση του δεν συνάδει με τη στρατηγική που ακολουθεί η εταιρεία.

    star polaris πετρος παππας ναυλαγορά
    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου capesize “Star Polaris” της Star Bulk Carriers είναι χωρητικότητας 180.000-dwt και κατασκευής του έτους 2011

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   Ευ. Μυτιληναίος: Φέρνει νέο φορτίο αμερικανικού LNG στην Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:    Ποιες κατηγορίες πλοίων έστειλαν στα διαλυτήρια οι εφοπλιστές κατά το πρώτο δίμηνο του 2019

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Αλ. Προκοπάκης: Το φιλόδοξο project της Probunkers μπαίνει στο επόμενο στάδιο

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ