• Ναυτιλία

    Π. Παππάς: Πωλητήριο σε 2,97 εκατ. μετοχές της Star Bulk από την Delphin Holdings

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers


    Στην πώληση 2,97 εκατομμυρίων μετοχών της ναυτιλιακής Star Bulk Carriers, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά, προσανατολίζεται το επενδυτικό σχήμα Delphin Holdings, σύμφωνα με έγγραφό του προς την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC).

    Η Delphin Holdings, που ελέγχεται από τον Έλληνα πλοιοκτήτη Σοφοκλή Ζούλα και την Kelso & Co, σχεδιάζει να πουλήσει τις μετοχές σε τιμή έως και 10,62 δολαρίων την καθεμιά, με την πιθανή συνολική αξία της πώλησης να ανέρχεται στα 31,5 εκατ. δολάρια. Οι μετοχές αυτές αντιπροσωπεύουν το 3,17% των συνολικά 90,7 εκατομμυρίων μετοχών της Star Bulk.

    Πάντως, το έγγραφο της εταιρείας ξεκαθαρίζει πως η Delphin Holdings δεν θα πουλήσει πάνω από 2,25 εκατομμύρια μετοχές πριν τις 23 Νοεμβρίου.

    Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαΐου η Star Bulk Carriers τάραξε τα νερά του κλάδου του ξηρού φορτίου, καθώς προχώρησε στην εξαγορά των 11 φορτηγών πλοίων του στόλου της εταιρείας Delphin Shipping, του πλοιοκτήτη Σοφοκλή Ζούλα, μία συναλλαγή ύψους 139,5 εκατ. δολαρίων, εκ των οποίων τα 80 εκατ. δολάρια σε μετρητά και τα υπόλοιπα με τη διάθεση 4,503 εκατ. κοινών μετοχών της Star Bulk.

    Τα 11 πλοία έχουν κατασκευαστεί στο κινεζικό ναυπηγείο Jiangsu Hantong και θα εξοπλιστούν με scrubbers. Εννέα εξ αυτών είναι supramaxes με μέση ηλικία 5 έτη, ενώ τα άλλα δύο είναι ultramaxes με μέση ηλικία 3 έτη. Η Star Bulk έχει ήδη παραλάβει τα 7 από τα 11 πλοία, ενώ αναμένεται να παραλάβει και τα υπόλοιπα μέσα στο γ’ τρίμηνο του έτους.

    Μετά την παραλαβή όλων των πλοίων, ο στόλος της Star Bulk θα αποτελείται από 120 πλοία χωρητικότητας 13,1 εκατομμυρίων dwt, ηλικίας 7,8 ετών.



    ΣΧΟΛΙΑ