• Ναυτιλία

    Π. Παππάς: Αποχώρησε μέλος από το Δ.Σ. της Star Bulk

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers ναυτιλία

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers


    Την αποχώρηση του μέλους του Διοικητικού της Συμβουλίου, Roger Schmitz, ανακοίνωσε η ναυτιλιακή Star Bulk Carriers, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά.

    Ο Schmitz, που κατείχε τη συγκεκριμένη θέση στην εταιρεία από τον Ιούλιο του 2013 , αποφάσισε να αναζητήσει άλλες ευκαιρίες στην καριέρα του.

    Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Nasdaq εταιρεία, γνωστοποίησε ότι δεν θα καλύψει, προσωρινά, τη συγκεκριμένη θέση και έτσι το διοικητικό της συμβούλιο θα είναι εννιαμελές.

    Αναζήτηση ευκαιριών

    Η Star Bulk εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την απόκτηση και άλλων στόλων, αλλά μετά την εφαρμογή των κανονισμών του ΙΜΟ το 2020, επισήμανε ο πρόεδρος της εταιρείας Hamish Norton, κατά τη διάρκειας της Διεθνούς Ναυτιλιακής Εβδομάδας που πραγματοποιείται στο Λονδίνο.

    Συγκεκριμένα, τόνισε ότι το ενδιαφέρον της διοίκησης της ναυτιλιακής εστιάζεται σε ενδεχόμενες συγχωνεύσεις με ομοειδείς εταιρείες ή εξαγορές πλοίων με συνδυασμό μετρητών και μετοχών.

    Αρκετές ανάλογες κινήσεις έχει πραγματοποιήσεις η Star Bulk κατά την τελευταία διετία, αυξάνοντας θεαματικά το μέγεθος του στόλου της.

    Υπενθυμίζεται ότι εντός του τρέχοντος έτους η ναυτιλιακή του Πέτρου Παππά προχώρησε στην εξαγορά των 11 φορτηγών πλοίων του στόλου της εταιρείας Delphin Shipping, του πλοιοκτήτη Σοφοκλή Ζούλα. Πρόκειται για μία συναλλαγή ύψους 139,5 εκατ. δολαρίων, εκ των οποίων τα 80 εκατ. δολάρια ήταν μετρητά και τα υπόλοιπα με τη διάθεση 4,503 εκατ. κοινών μετοχών της Star Bulk.

    Το 2018, η εταιρεία εξαγόρασε 15 πλοία της νορβηγικής Sogna Bulk. Το τίμημα της συμφωνία περιλάμβανε την έκδοση 13,7 εκατ. μετοχές της Star Bulk και 145 εκατ. δολ. σε μετρητά. Παράλληλα, ο Arne Blystad, Πρόεδρος της Songa Bulk εισήλθε στο ΔΣ της Star Bulk, ενώ ο  Herman Billung έχει τη θέση του Senior Vice President.

    Λίγο νωρίτερα, είχε συνάψει συμφωνία για την απόκτηση 16 φορτηγών πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου από τις  Augustea Atlantica SpA και York Capital Management. Και σε αυτή την περίπτωση η συναλλαγή περιλάμβανε μετοχές (10,5 εκατομμύρια κοινές μετοχές για του πωλητές), καθώς και μετρητά. Επίσης, ο Raffaele Zagari (CEO της Augustea Atlantica SpA) προσχώρησε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Star Bulk.

     



    ΣΧΟΛΙΑ