• Ναυτιλία

    Π. Λιβανός: Η GasLog Partners εξαγόρασε ένα ακόμη πλοίο από τη μητρική της

    Πήτερ Λιβανός GasLog

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog


    Στην αγορά ενός ακόμη πλοίου της μητρικής της GasLog, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, προχώρησε η GasLog Partners LP, αυξάνοντας στα 15 τα πλοία LNG του στόλου της.

    Πρόκειται για το πλοίο GasLog Glasgow, χωρητικότητας 174,000 cbm και κατασκευής 2016, το οποίο βρίσκεται σε πολυετή ναύλωση από την Royal Dutch Shell, μέχρι τον Ιούνιο 2026. Παράλληλα, η Shell διατηρεί το δικαίωμα επέκτασης της ναύλωσης για πέντε ακόμη χρόνια. Το τίμημα της πώλησης ανήλθε στα 214 εκατ. δολάρια.

    Η GasLog Partners επισημαίνει ότι η κίνηση αυτή θα φέρει στα ταμεία της περίπου 23,5 εκατ. δολάρια κατά το πρώτο 12μηνο.

    Ο CEO της εταιρείας, Andy Orekar, δήλωσε “Η εξαγορά του πλοίου θα συμβάλει στην υλοποίηση της στρατηγικής μας και η ναύλωση του στη Shell θα αποφέρει για πάνω από επτά χρόνια σταθερές ταμειακές ροές με ελκυστικά ναύλα. Παράλληλα θα επεκτείνει τον στόλο της GasLog Partners σε 15 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, θα ενισχύσει σημαντικά τα EBITDA και θα αυξήσει τις συμβεβλημένες ημέρες σε περίπου 92% για το 2019 και 74% για το 2020. “

    Από την πλευρά του, ο CEO της GasLog, Paul Wogan επισήμανε: “Συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τη στρατηγική προώθησης πλοίων μας στη GasLog Partners, προκειμένου να ανακυκλώσουμε τα κεφάλαια πίσω στη GasLog για να χρηματοδοτήσουμε το πρόγραμμα μας. 

    Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Οκτωβρίου 2019, η GasLog Partners εξαγόρασε το πλοίο Methane Backi Anne (χωρητικότητας 170.000 cbm, κατασκευής 2010) από την GasLog έναντι 207,04 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετοχές, συμπεριλαμβανομένης της ανάληψης χρέους ύψους 93,9 εκατ. δολαρίων.

    Η συμφωνία αναχρηματοδότησης

    Παράλληλα, η GasLog Partners LP ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας νέας δανειακής σύμβασης, η οποία αναχρηματοδοτεί το χρέος που επρόκειτο να ωριμάσει το Νοέμβριο του 2019.

    Συγκεκριμένα, στις 7 Μαρτίου 2019, υπέγραψε σύμβαση με τις  Credit Suisse AG, Nordea Bank ABP, την Τράπεζας Ανάπτυξης της Ιαπωνίας, και την Iyo Bank, Ltd. της Σιγκαπούρης, για μια πιστωτική διευκόλυνση ύψους έως 450 εκατομμυρίων δολαρίων με πενταετή διάρκεια.

    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου “GasLog Greece” της GasLog Ltd. είναι χωρητικότητας 174.000-cbm και κατασκευής 2016

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης οι μετοχές της Diamond S των Μαρινάκη-Ross

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:    Γ. Οικονόμου: Ο εφοπλιστής επενδύει 350 εκατ. δολάρια σε scrubbers

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Νέα κίνηση στην αγορά ξηρού φορτίου από την Kassian Maritime

     



    ΣΧΟΛΙΑ