• Ναυτιλία

    Π. Λιβανός: Η DryLog εξαγοράζει την ED&F Man Shipping

    Peter Livanos- Πρόεδρος Gaslog

    Πήτερ Λιβανός, Πρόεδρος Gaslog


    Λιγότερους από δύο μήνες μετά την εξαγορά του 50% της ναυτιλιακής θυγατρικής της ArcelorMittal, η DryLog, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, έκανε μία ακόμα θεαματική κίνηση, εξαγοράζοντας την ED&F Man Shipping.

    Την εξαγορά αποκάλυψε η ίδια η ED&F Man Shipping με μήνυμά της προς τους πελάτες της, διευκρινίζοντας ότι η εξαγορά αφορά στο 100% της εταιρείας, η οποία θα μετονομαστεί εντός του Μαρτίου σε DryLog Trading, χωρίς πάντως να αποκαλύψει στοιχεία για το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας.

    Σύμφωνα με την επιστολή, την οποία επικαλείται το TradeWinds, η εξαγορά προβλέπει μία μεταβατική περίοδο κατά την οποία τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Λονδίνο και τα γραφεία της στη Σιγκαπούρη θα παραμείνουν εκεί που βρίσκονται σήμερα, προτού ενσωματωθούν στις εγκαταστάσεις της DryLog. Εκτός από αυτό, «τίποτα δεν θα αλλάξει», διευκρινίζει η εταιρεία, τονίζοντας: «Η δέσμευσή μας είναι ότι, κατά τη μετάβασή μας στην DryLog Trading, δεν θα υπάρξει καμία διακοπή στα επίπεδα υπηρεσιών για κανέναν από τους πελάτες και ναυλομεσίτες μας».

    Στην ιστοσελίδα της, η ED&F Man Shipping αναφέρει ότι διαχειρίζεται έναν στόλο αποτελούμενο από περίπου 35 πλοία ξηρού φορτίου supramax και ultramax. Το μεγαλύτερο μερίδιο της εταιρείας ανήκει στην Agman Holdings, που με τη σειρά της ανήκει στον όμιλο ED&F Man Holdings, που είναι η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία hedge fund στον κόσμο.

    Σύμφωνα με τα οικονομικά της στοιχεία για το 2018, η ED&F Man Shipping είχε εμφανίσει εντυπωσιακά αυξημένο τζίρο, στα 249,1 εκατ. δολάρια, έναντι 167,4 εκατ. δολαρίων έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ η καθαρή της κερδοφορία είχε διπλασιαστεί στα 8,7 εκατ. δολάρια.

    Υπενθυμίζεται ότι η DryLog είναι ο βραχίονας της Ceres Shipping, συμφερόντων του Πήτερ Λιβανού, στην αγορά του ξηρού φορτίου, και διαθέτει σήμερα 37 πλοία ξηρού φορτίου. Τον περασμένο Δεκέμβριο η DryLog ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την ArcelorMittal σε μία ναυτιλιακή κοινοπραξία, στο πλαίσιο της οποίας η DryLog απέκτησε μερίδιο 50% στη ναυτιλιακή θυγατρική της ArcelorMittal, την Global Chartering, η οποία διατηρεί το όνομά της και τα 28 πλοία ξηρού φορτίου που διαθέτει στον στόλο της, μεγέθους από supramax έως capesize.



    ΣΧΟΛΙΑ