• Ναυτιλία

    Π. Λιβανός: Η DryLog επεκτείνει τη συνεργασία της με την ArcelorMittal

    Πήτερ Λιβανός: Δύσκολη η πορεία για την πράσινη ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Τη συνεργασία τους σε μία ναυτιλιακή κοινοπραξία ανακοίνωσαν η ναυτιλιακή DryLog, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, και ο κολοσσός του χάλυβα και των ορυχείων ArcelorMittal.

    Βάσει της συμφωνίας, η DryLog θα αποκτήσει μερίδιο 50% στη ναυτιλιακή θυγατρική της ArcelorMittal, την Global Chartering, η οποία θα διατηρήσει το όνομά της και τα 28 πλοία ξηρού φορτίου που διαθέτει στον στόλο της.

    Σε κοινή τους ανακοίνωση οι δύο εταιρείες αναφέρουν ότι έχουν στενή επιχειρηματική σχέση εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια, ενώ έχουν από κοινού την ιδιοκτησία δύο πλοίων, των Bulk Mexico (χωρητικότητας 176.000 dwt, κατασκευής 2010) και Bulk Spain (χωρητικότητας 176.000 dwt, κατασκευής 2011).

    «Μετά από μία σειρά επιτυχημένων κοινοπραξιών τα τελευταία 25 χρόνια, είναι χαρά και τιμή μας να επεκτείνουμε την επιχειρηματική μας σχέση με την ArcelorMittal», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της DryLog, Γιάννης Χαράμης, προσθέτοντας: «Ο σχηματισμός της νέας κοινοπραξίας θα επιτρέψει και στους δύο οργανισμούς να εξερευνήσουν αποτελεσματικά συνέργειες, να βελτιστοποιήσουν εναλλακτικές μεταφορών, καθώς και να αναλάβουν τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η ναυτιλιακή βιομηχανία όσον αφορά στην αειφορία».

    «Αυτή η κοινοπραξία με την DryLog ενισχύει περαιτέρω την μακρά και παραγωγική σχέση μεταξύ των δύο οργανισμών», ανέφερε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ArcelorMittal, Viral Vora, σημειώνοντας: «Παρέχοντας τη γνώση και τους πόρους μας στην κοινοπραξία, αναμένουμε ότι θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε τις επιχειρήσεις μας μέσω κοινής χρήσης πλοίων, γνώσης για τα φορτία και κοινής τεχνογνωσίας».



    ΣΧΟΛΙΑ