• Ναυτιλία

    Π. Λιβανός: Γιατί εκτοξεύθηκε πάνω από τα 14 δολάρια η μετοχή της GasLog

    Πήτερ Λιβανός: Δύσκολη η πορεία για την πράσινη ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Θετική ήταν η ανταπόκριση των επενδυτών και των αναλυτών στην απόφαση της ναυτιλιακής GasLog, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, να διακόψει τα αυξημένα δικαιώματα διανομής της (IDRs) στη master limited partnership της GasLog Partners, με αντάλλαγμα 2,5 εκατομμύρια κοινές και 2,5 εκατομμύρια προνομιούχες σειράς Β μετοχές της τελευταίας.

    Μετά την ανακοίνωση της GasLog, η μετοχή της έχει εκτοξευθεί σε ποσοστό άνω του 7%, ξεπερνώντας τα 14 δολάρια, ενώ αντίθετα η μετοχή της GasLog Partners έχει σημειώσει μικρή πτώση 0,6% και διαμορφώνεται κοντά στα 21 δολάρια.

    «Η δομή [των IDRs] ήταν προϊόν μίας διαφορετικής εποχής για τις ναυτιλιακές master limited partnerships, και είχαμε πολλές συζητήσεις με επενδυτές και των δύο εταιρειών που επιθυμούσαν μία πιο καθαρή δομή στο σύμπλεγμα της GasLog», δήλωσε ο αναλυτής της Evercore Jonathan Chappell.

    Από την πλευρά του, ο Randy Giveans της Jefferies εκτιμά πως η απόφαση αυτή έχει άμεση θετική επίδραση στη ρευστότητα της εταιρείας, καθώς η κίνηση της GasLog «ενισχύει την ικανότητα της GasLog Partners να κυνηγήσει ευκαιρίες ανάπτυξης, μειώνοντας το αναμενόμενο κόστος κεφαλαίου, και μειώνει την πολυπλοκότητα της δομής της GasLog και απλοποιεί την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων», επεσήμανε, σύμφωνα με το TradeWinds.

    Σημειωτέον ότι από τα 2,5 εκατομμύρια προνομιούχες μετοχές σειράς Β που έλαβε η GasLog, ισάξια τμήματα θα είναι μετατρέψιμα σε κοινές μετοχές κάθε 1η Ιουλίου για τα επόμενα έξι χρόνια. Οι μετοχές αυτές δεν θα έχουν δικαιώματα ψήφου ή διανομής, μέχρι τη μετατροπή όλων των μετοχών. Πριν από την κίνηση αυτή, η GasLog κατείχε μερίδιο άνω του 25% στην GasLog Partners.



    ΣΧΟΛΙΑ