• Ναυτιλία

    Π. Χατζηιωάννου: Διευρύνεται ο στόλος της Safe Bulkers. H νέα κίνηση

    Πόλυς Χατζηιωάννου ναυτιλία

    Πόλυς Χατζηιωάννου, επικεφαλής Safe Bulkers


    Μνημόνιο συμφωνίας για την εξαγορά νεότευκτου φορτηγού πλοίου τύπου post panamax υπέγραψε η ναυτιλιακή Safe Bulkers, συμφερόντων του εφοπλιστή Πόλυ Χατζηιωάννου.

    Το πλοίο, το οποίο κατασκευάζεται σε ιαπωνικό ναυπηγείο, αναμένεται να παραδοθεί στην εταιρεία το πρώτο εξάμηνο του 2020.

    Η Safe Bulkers έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει μέχρι το 50% της εξαγοράς μέσω της έκδοσης κοινών μετοχών που θα διαθέσει στην πωλήτρια εταιρεία. Οι συγκεκριμένες μετοχές δεν θα επιτρέπεται να πουληθούν για περίοδο έξι μηνών από την ημερομηνία έκδοσης τους.

    Το υπόλοιπο ποσό της συναλλαγής θα δοθεί σε μετρητά.

    Ο Δρ Λουκάς Μπαρμπάρης, Πρόεδρος της Safe Bulkers, σχολίασε: “Μετά τις ενέργειες αναχρηματοδότησης που ανακοίνωσε η εταιρεία την προηγούμενη εβδομάδα με στόχο την εξασφάλιση οικονομικής ευελιξίας και βελτίωσης της ρευστότητας της, η συγκεκριμένη εξαγορά αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της για ανανέωση και διεύρυνση του στόλου της. Το συγκεκριμένο πλοίο ταιριάζει με το προφίλ του στόλου μας και αποκτήθηκε σε ελκυστική τιμή.”

    Η Safe Bulkers ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι προχώρησε σε συμφωνία για την αναχρηματοδότηση δανειακής διευκόλυνσης ύψους 51,4 εκατ. δολαρίων, με εξασφάλιση τέσσερα πλοία της.

    safe bulkers
    Το πλοίο “Venus Heritage” τύπου post-panamax της Safe Bulkers

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε δημοπρασία πλοίο ναυτιλιακής ελληνικών συμφερόντων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Χ. Βαφειάς: Χαμόγελα στην StealthGas για τις προοπτικές στην αγορά του LPG

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Κ. Κωνσταντακόπουλος: Πέντε containerships για το στόλο της Costamare

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ