• Ναυτιλία

    Νταλακογιώργος: Αντί για €67 εκατ. η κυβέρνηση εγκρίνει τη διανομή €1,1 εκατ. στους ναυτικούς από τον ΕΛΟΕΝ

    • NewsRoom
    Ο Αντώνης Νταλακογιώργος, πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ

    Αντώνης Νταλακογιώργος, πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ


    Για απαράδεκτη παρέμβαση στην αυτονομία του Ειδικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών κάνει λόγο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών, Αντώνης Νταλακογιώργος και καταγγέλλει ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αποφάσισε και ενέκρινε την αναδιανομή ποσού 1,1 εκατ. ευρώ προς τους δικαιούχους Ναυτεργάτες του οικογενειακού επιδόματος για το 2022 και προσθέτει:

    «Σημειώνουμε ότι το αποθεματικό του ΕΛΟΕΝ αγγίζει τα 67 εκατ. ευρώ και τα οποία σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας πρέπει να αναδιανέμονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στους δικαιούχους.

    Τα χρήματα του ΕΛΟΕΝ είναι εξ ολοκλήρου των Ναυτεργατών και είναι αυτοί που κάθε μήνα συνδράμουν με την εισφορά τους στα έσοδα του οργανισμού.

    Πρόκειται για μια καταφανέστατη, απαράδεκτη και άθλια πράξη η κυβέρνηση να κάνει κουμάντο στα οικονομικά των Ναυτεργατών και εν μέσω προεκλογικής περιόδου επιλέγει να μοιράσει 20 – 30 ευρώ (ετησίως) από τα αδιάθετα αποθεματικά του ΕΛΟΕΝ!!

    Πρόκειται για μια κατάπτυστη απόφαση – επιλογή την οποία η ΠΕΝΕΝ καταδικάζει και ταυτόχρονα δηλώνει ότι η αναδιανομή των αποθεματικών του ΕΛΟΕΝ και η διοίκηση του οργανισμού πρέπει να περάσει στα χέρια των Ναυτεργατών χωρίς την παραμικρή ανάμειξη, συμμετοχή της Κυβέρνησης».

    Διαβάστε επίσης:

    Αντώνης Νταλακογιώργος: Βαρύς ο φόρος αίματος στην θάλασσα της ασυδοσίας



    ΣΧΟΛΙΑ