• Ναυτιλία

    Αντώνης Νταλακογιώργος: Βαρύς ο φόρος αίματος στην θάλασσα της ασυδοσίας

    ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Αντώνης Νταλακογιώργος - ΠΕΝΕΝ

    Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Αντώνης Νταλακογιώργος


    Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που επισημαίνει με δήλωση του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών, Αντώνης Νταλακογιώργος, για τα ναυτικά ατυχήματα που συνέβησαν σε όλο τον κόσμο.

    «Για την ΠΕΝΕΝ, τονίζει ο Αντώνης Νταλακογιώργος, ένα καθοριστικό στοιχείο που αποτελεί και το βαρόμετρο της ασφάλειας που παρέχει η Ναυτιλία στους σημερινούς Ναυτεργάτες ήταν και παραμένει η προστασία, η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής» και προσθέτει:

    «Από αυτό κρίνουμε το σημερινό επίπεδο της ποιότητας της Ναυτιλίας, την εφαρμογή των διεθνών κανόνων και κανονισμών που αποφασίζονται στους διεθνείς οργανισμούς αλλά και στο ρόλο των εποπτικών- ελεγκτικών αρχών και υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένες με την ασφάλεια στη θάλασσα και στα καράβια.

    Τα στοιχεία που παραθέτουμε πιο κάτω αποδεικνύουν πέρα πάσης αμφιβολίας ότι οι Ναυτεργάτες είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι σε τεράστιους κινδύνους από μεγάλη μερίδα εφοπλιστών και συνεχίζουν έως σήμερα να θυσιάζουν την ζωή τους, πληρώνοντας βαρύ τίμημα στον εφοπλιστικό Μινώταυρο!

    Οι πίνακες που παραθέτουμε στην συνέχεια είναι ενδεικτικοί και τα πραγματικά στοιχεία είναι πολύ παραπάνω αφού έως και σήμερα οι Ναυτιλιακές εταιρείες δεν υποχρεούνται να δίνουν πλήρη στοιχεία των Ναυτικών ατυχημάτων!

    Ο οργανισμός MB DAILY (καθημερινό δελτίο για Ναυτιλία) έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα στοιχεία όπως αυτά τα καταγράφει από δημοσιευμένα Ναυτικά ατυχήματα σε διάφορες χώρες του κόσμου.

    Σημειώνεται επίσης ότι στους πίνακες αυτούς σύμφωνα με τον οργανισμό δεν περιλαμβάνονται «μικρά» ατυχήματα σε Ακτοπλοϊκά και Πορθμεία ενώ μέσα σε αυτά δεν υπάρχει καταγραφή ατυχημάτων σε αλιευτικά σκάφη.

    Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν είναι αυτό των απαχθέντων Ναυτεργατών που οφείλεται σε πειρατικές επιθέσεις ενόπλων ομάδων».

    Αναλυτικά τα στοιχεία του οργανισμού MB DAILY:

    Διαβάστε επίσης:

    Σταύρος Κατσικάδης: Η Μαρίνα Φλοίσβου κρατά σταθερές τις κύριες πολιτικές της για το περιβάλλον και την κοινωνία

    Στο λιμάνι της Gioia Tauro εξυπηρετήθηκαν 17 πλοία μέσα σε μία ημέρα!



    ΣΧΟΛΙΑ