• Ναυτιλία

    Nέα κίνηση στην αγορά LPG από τη Benelux Overseas


    Στην επέκταση του στόλου της με την αγορά ενός πλοίου μεταφοράς LPG προχώρησε η ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή, Benelux Overseas.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι αγόρασε από την TPL Shipping, με έδρα το Βιετνάμ, το πλοίο τύπου VLGC, Everrich 8, κατασκευής 1990 και χωρητικότητας 78,000-cbm. Η τιμή πώλησης δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο, σύμφωνα με τη VesselsValue, η εκτιμώμενη αξία του πλοίου κυμαίνεται στα 10,5 εκατ. δολ.

    Η τιμή πώλησης για διάλυση ανέρχεται στα 7,4 εκατ. δολ., ποσό που είναι σύμφωνο με αυτό που έλαβε η Kunlun Holding για ένα αντίστοιχο πλοίο, το Sea Dolphin, κατασκευής 1990 και χωρητικότητας 78,000-cbm.

    Το Everrich 8 δεν χρειάζεται να υποβληθεί ειδικό έλεγχο μέχρι τον Οκτώβριο του 2021. Η Benelux έχει μετονομάσει το πλοίο σε Venture Gas και αποτελεί πλέον το πιο νέο από τα τρία συνολικά VLGC που περιλαμβάνονται στο στόλο της. Τα άλλα δύο έχουν κατασκευαστεί το 1982 και το 1985.

    Παρά το γεγονός ότι η Benelux Overseas, με Γενικό Διευθυντή τον Νικόλαο Ιωάννου, έχει εστιάσει στον κλάδο του LPG, διαθέτει και ένα τάνκερ, το Aramis, χωρητικότητας 45,000-dwt και κατασκευής 2008. Το συγκεκριμένο πλοίο αγόρασε τον περασμένο Σεπτέμβριο από την Orient Sunshine, στην τιμή των 15,2 εκατ. δολ. Πρόκειται για το πρώτο πετρελαιοφόρο που περιλαμβάνεται στο στόλο της εταιρίας από το 2005.

    Πέρυσι, η Benelux πούλησε για διάλυση ένα μικρό πλοίο μεταφοράς LPG, το Gemini Star, κατασκευής 1991 και χωρητικότητας 8.200 cbm, το οποίο κατέληξε στην Ινδία μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στο μηχανοστάσιο του.

    Η TPL Shipping αγόρασε τον Everrich 8, με αρχική ονομασία Jag Vidhi , τον Ιούλιο 2014 από την ινδική Great Eastern, έναντι 24 εκατ. δολ.

    Πλοίο Aramis, χωρητικότητας 45,000-dwt και κατασκευής 2008

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αρ. Πίττας: Πούλησε το παλαιότερο bulker της Euroseas

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Κόλλησαν στα δικαστήρια οι αγωγές κατά τριών Ελλήνων εφοπλιστών για τα deals με την Kalani

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Xρ. Οικονόμου: Μπαράζ νεότευκτων πλοίων για την TMS Cardiff Gas



    ΣΧΟΛΙΑ