• Ναυτιλία

    Κραυγή αγωνίας από τον εφοπλιστή Θ. Μαρτίνο: «Μειώστε τους φόρους για να μη φύγουμε»

    Θανάσης Μαρτίνος, εφοπλιστής Eastern Mediterranean Maritime

    Θανάσης Μαρτίνος, εφοπλιστής Eastern Mediterranean Maritime


    Κώδωνα κινδύνου για την υπερφορολόγηση που υφίστανται οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις και, γενικότερα, οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα έκρουσε ο γνωστός εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος της Eastern Mediterranean Maritime (EastMed), τονίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος πολλές ναυτιλιακές εταιρείες να φύγουν από τη χώρα και να μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό, με δυσμενείς συνέπειες για το ναυτιλιακό εισόδημα που εισρέει στη χώρα.

    Ο κ. Μαρτίνος, μιλώντας στο πλαίσιο του 4ου Οικονομικού Φόρουμ Δελφών, υπογράμμισε πως η φορολογία εισοδήματος και το κόστος των εισφορών που καλούνται να καταβάλουν σήμερα οι επιχειρηματίες στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα βαρύ, επικαλούμενος συγκεκριμένα παραδείγματα από την προσωπική του εμπειρία.

    Ο κ. Μαρτίνος υπογράμμισε την ανάγκη εξορθολογισμού της φορολόγησης για όλους τους Έλληνες, και όχι μόνο τους εφοπλιστές, κάνοντας μάλιστα αναφορά στην ιστορία με το «γαϊδουράκι του Χότζα», που σηκώθηκε και έφυγε όταν το φόρτωσαν με υπερβολικά βαρύ φορτίο.

    Κλείνοντας την αναφορά του στο θέμα της φορολόγησης, εξέφρασε την ελπίδα οι κυβερνώντας να αντιληφθούν πόσο σημαντικό είναι να μειωθούν οι φόροι και να πάρουν μέτρα προτού να είναι αργά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος: Τα σχέδια για το Hilton και ο… Λάμπρος Κωνσταντάρας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπύρος Θεοδωρόπουλος: «Θέλουμε dual listing σε Ελλάδα και εξωτερικό»



    ΣΧΟΛΙΑ