• Business

  Οι νικητές των επιχειρηματικών βραβείων Κούρος 2017

  • NewsRoom


  Επιτυχημένοι επιχειρηματίες, με βάση τις οικονομικές επιδόσεις και τις αναπτυξιακές προοπτικές των εταιρειών τους, τιμήθηκαν απόψε με τα βραβεία ΚΟΥΡΟΣ 2017 από την Λέσχη Επιχειρηματικότητας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για 23η χρονιά σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

  Όπως τόνισε σε ομιλία του ο πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, Κωνσταντίνος Ευριπίδης, “οι επιχειρήσεις που τιμήθηκαν με Βραβείο ΚΟΥΡΟΣ, αλλά και όλες εκείνες που έχουν αγωνιστεί να παραμείνουν υγιείς και ανταγωνιστικές τα τελευταία χρόνια, στηρίζουν ουσιαστικά την οικονομία και την απασχόληση και πρέπει να είναι παράδειγμα και στήριγμα για την επόμενη ημέρα”.

  Παράλληλα, πρόσθεσε ότι “βρισκόμαστε στην τελική ευθεία μιας εξαιρετικά δύσκολης διαδρομής και επομένως θα πρέπει να αρχίσουμε άμεσα να σχεδιάζουμε την επόμενη ημέρα. Το στοίχημα δεν μπορεί να είναι άλλο από την ταχύτερη δυνατή επιστροφή σε πιο ισχυρούς και διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης από τους υποτονικούς ρυθμούς που βλέπουμε σήμερα, καθώς θα πρέπει να αποδείξουμε πως μπορούμε να εξυπηρετούμε το χρέος με τις δικές μας δυνάμεις διασφαλίζοντας, μεταξύ άλλων, υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και έσοδα από επενδύσεις. Οι ισχυροί, διατηρήσιμοι ρυθμοί ανάπτυξης είναι, επίσης, η μόνη λύση για την αντιμετώπιση της ανεργίας, που έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις”.

  Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Λέσχης Επιχιερηματικότητας, “η στήριξη της επιχειρηματικότητας πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, είτε αυτό αφορά στη στήριξη εδραιωμένων επιχειρηματικών κλάδων με σημαντική επίπτωση στο ΑΕΠ, τις εξαγωγές και την απασχόληση, είτε αφορά στη διευκόλυνση μεγάλων επενδύσεων, που μπορούν να φέρουν σημαντικά άμεσα και έμμεσα έσοδα και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Το πρώτο βήμα, που μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, είναι η σημαντική μείωση της φορολογίας” και συνέχισε: “Είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρξουν, παράλληλα, πολλά μικρότερα επιχειρηματικά εγχειρήματα σε όλους τους τομείς που υπάρχουν ευκαιρίες ανάπτυξης και δυνατότητες για καινοτομίες. Διαχρονικά τα νέα επιχειρηματικά ξεκινήματα στην Ελλάδα δεν έχουν τη δυναμική που καταγράφεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες καινοτομίας. Για να αλλάξει αυτή η εικόνα, πρέπει να υιοθετήσουμε ένα σύγχρονο εθνικό πλάνο στρατηγικών προτεραιοτήτων επιχειρηματικότητας και ένα σταθερό, απλοποιημένο και ευνοϊκό πλαίσιο για τις νέες επιχειρηματικές προσπάθειες, δημιουργώντας ξεκάθαρους μηχανισμούς που μπορούν να ενθαρρύνουν τη νέα γενιά που έχει ταλέντο, γνώσεις και όρεξη”.

  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με το βραβείο “ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ” τιμήθηκαν οι: Ιωάννης A. Αναστασίου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της FREZYDERM και Ευθύμιος A. Αναστασίου, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της FREZYDERM.

  Η ελληνική εταιρεία FREZYDERM ιδρύθηκε το 1986 με βασικό στόχο το σχεδιασμό και την παραγωγή δερματολογικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και ασφάλειας με αυστηρώς φαρμακευτικά κριτήρια. Σήμερα, η εταιρεία διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο με περισσότερα από 200 προϊόντα και απασχολεί συνολικά 205 υπαλλήλους.

  Τα τελευταία επτά χρόνια, η FREZYDERM έχει καταφέρει να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 165%, αγγίζοντας τα 40 εκατ. ευρώ τζίρου το 2016, πετυχαίνοντας παράλληλα υψηλή κερδοφορία και σημαντική μείωση του τραπεζικού δανεισμού της, που βρίσκεται κάτω του 1% του κύκλου εργασιών της.

  Πέρα από την επιτυχημένη πορεία στην Ελλάδα, η FREZYDERM έχει μια επιτυχημένη πορεία σε διεθνείς αγορές, με παρουσία των προϊόντων της σε περισσότερες από 20 χώρες. Την περσινή χρονιά ιδρύθηκε και η πρώτη της θυγατρική με έδρα το Λονδίνο.

  Με το βραβείο “ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΙΒΟ” τιμήθηκε ο Αλέξανδρος Κίκιζας, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ.

  Η ελληνική εταιρεία ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ιδρύθηκε το 1947 με όραμα να αναδειχθεί σε μια ισχυρή βιομηχανία τροφίμων με έμφαση στην ποιότητα και τις εγχώριες πρώτες ύλες. Σήμερα, επτά δεκαετίες αργότερα, η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ είναι μία από τις σημαντικότερες εταιρείες τροφίμων στην Ελλάδα.

  Η παραγωγή ζυμαρικών και σιμιγδαλιού αποτελεί τη βασική της δραστηριότητα. Διατηρεί ένα μερίδιο 35% στην εγχώρια αγορά, απορροφά ετησίως 100.000 τόνους τοπικών σιταριών και παράγει περισσότερους από 50.000 τόνους ζυμαρικών το χρόνο στο καθετοποιημένο συγκρότημα μύλου και μακαρονοποιείου στη Λάρισα. Αυτά τα νούμερα, καθιστούν την εταιρεία το μεγαλύτερο παραγωγό ζυμαρικών στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια και τον πρώτο αγοραστή σκληρού σίτου πανελλαδικά.

  Η εταιρεία διαθέτει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο μαρκών: MELISSA, PRIMO GUSTO, STELLA, ΑΒΕΖ, ΒΛΑΧΑ, DEVETA και είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος των ηγετικών μαρκών HEINZ, KRAFT και DEL MONTE στην Ελλάδα. Εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως. Οι εξαγωγές αντιπροσωπεύουν το 30% της συνολικής παραγωγής.

  Με το βραβείο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ” τιμήθηκε ο Αθανάσιος Ι. Μαρτίνος, διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρείας Eastern Mediterranean Maritime Limited.

  Ο Αθανάσιος Μαρτίνος με τη σύζυγό του, Μαρίνα, επιτελούν ένα μακροχρόνιο κοινωνικό έργο μέσω του Ιδρύματος “ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ” και της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου “ΑΙΓΕΑΣ”.

  Ο σκοπός και το έργο του ΑΙΓΕΑ είναι ευρύ και πολυεπίπεδο και αφορά διάφορους τομείς δράσης: εκπαίδευση, υγεία, πολιτισμό, κοινωνική πρόνοια, επιστημονική έρευνα, χριστιανική παράδοση, πολιτιστική κληρονομιά, αθλητισμό, τέχνη εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας.

  Μεταξύ άλλων, ο ΑΙΓΕΑΣ έχει παράσχει εξοπλισμό σε πολλά νοσοκομεία, έχει ενισχύσει σχολεία, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς με υλικοτεχνική υποδομή, έχει στηρίξει πανεπιστήμια και σχολές με υποτροφίες, δωρεές για αναβάθμιση κτιριακών εγκαταστάσεων και πολλές ακόμη δράσεις προσφοράς. Παράλληλα, έχει προσφέρει σημαντικές δωρεές για ανασκαφές, αποκατάσταση και αναστήλωση ναών και έχει υποστηρίξει τη λειτουργία σημαντικών θεσμών πολιτισμού και ιστορικής μνήμης. Ενισχύει, επίσης, συστηματικά πολλούς συλλόγους και σωματεία που προσφέρουν στήριξη σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, σε παιδιά και στην τρίτη ηλικία.  ΣΧΟΛΙΑ