• Ναυτιλία

    Κουτουλάκης: Το κράτος είχε μείνει πολλά χρόνια πίσω – Κάνουμε πολλά για τα νησιά και την ακτοπλοΐα

    • NewsRoom
    Ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης

    Ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης


    Η επικαιρότητα δείχνει σημασία των μεταφορών και υποδομών τόνισε σε ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλης Κουτουλάκης σημειώνοντας πως το Υπουργείο χρειάστηκε να λάβει μέτρα για να λυθούν ζητήματα που θεωρούνται αυτονόητα. Όπως είπε τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα στις μεταφορές που σήμερα αρχίζουν να δείχνουν αποτελέσματα, τόνισε, εντούτοις, πως «στον θαλάσσιο νησιωτικό χώρο είμαστε πίσω ως κράτος».

    Υπογράμμισε, δε, πως το κράτος οφείλει να αντιμετωπίσει με την ίδια σοβαρότητα το ζήτημα και να δεσμεύσει σημαντικούς πόρους για τις νησιωτικές υποδομές. Αναφέρθηκε στις κινήσεις που έχουν γίνει για να υπάρξουν χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκούς πόσους που θα κατευθυνθούν προς τα νησιά.

    Μιλώντας για την ακτοπλοΐα σημείωσε πως τα επόμενα χρόνια με την εφαρμογή των ESG κριτηρίων θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της αγοράς αλλά και στις χρηματοδοτήσεις, δημόσιες και ιδιωτικές.

    Τέλος, αναφέρθηκε στην έρευνα που υλοποιεί το Υπουργείο σε συνεργασία με τα επιμελητήρια για τη νησιωτική επιχειρηματικότητα με τη συμμετοχή 1.200 επιχειρήσεων προκειμένου να αξιοποιηθούν τα ευρήματα στο πλαίσιο των διεργασιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αναζήτηση κονδυλίων.

    Διαβάστε επίσης:

    Αναφορά Βρούτση (ΝΔ) στη Βουλή για ανεπαρκή σύνδεση της Κύθνου με τον Πειραιά



    ΣΧΟΛΙΑ