• Ναυτιλία

    Κωστής Φραγκούλης: Η Αθήνα θα φιλοξενήσει τα 31α AMVER Awards της Ναυτοσύνης

    • NewsRoom
    Κωστής Φραγκούλης, Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά

    Κωστής Φραγκούλης, Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά


    Η καρδιά της ελληνικής ναυτοσύνης χτυπά και φέτος στο AMVER Awards Gala Dinner, τον θεσμό κύρους που έχει γίνει παράδοση για τη ναυτιλιακή βιομηχανία της Ελλάδας.

    Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου στο Athenaeum Intercontinental Hotel της Αθήνας, διοργανώνεται από το Propeller Club Πειραιά, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα και την Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών, σηματοδοτώντας άλλο ένα ορόσημο απόδοσης τιμής στην εξαιρετική δέσμευση των Ελλήνων στη ναυτοσύνη.

    Περισσότεροι από 800 εκλεκτοί καλεσμένοι αναμένεται να παρευρεθούν στην 31η διοργάνωση, μεταξύ των οποίων ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα George J. Tsunis, Έλληνες πλοιοκτήτες και στελέχη, ισχυροί παράγοντες της αγοράς, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και στελέχη της Πρεσβείας των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων. Θα τους υποδεχθεί ο Ναύαρχος Nathan Moore που θα είναι ο Τελετάρχης.

    Τα AMVER Awards αναδεικνύουν και τιμούν τις ναυτιλιακές εταιρείες, τα πλοία και τα πληρώματα που έπαιξαν ενεργό ρόλο στη διαφύλαξη της ζωής των ναυτικών αξιοποιώντας το Σύστημα AMVER, μια κοινή πρωτοβουλία της Ακτοφυλακής των Ηνωμένων Πολιτειών και των ηγετών της εμπορικής ναυτιλίας, που ξεκίνησε στις 15 Απριλίου 1958.

    Ως φάρος ασφάλειας στον θαλάσσιο κόσμο τις τελευταίες επτά δεκαετίες, αυτό το σύστημα παρακολουθεί ενεργά τα πλοία, εντοπίζει έγκαιρα πιθανά προβλήματα και ειδοποιεί τα κοντινά πλοία για παροχή βοήθειας, που μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια σε στιγμές κρίσης.

    Με περισσότερα από 11.000 διεθνή πλοία να συμμετέχουν ενεργά στο Πρόγραμμα AMVER και κατά μέσο όρο 6.300 πλοία να εντάσσονται στο Σύστημα AMVER καθημερινά, ο αντίκτυπός του είναι σημαντικός.

    Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Συστήματος επεξεργάζεται 40.000 μηνύματα AMVER καθημερινά, απόδειξη του ζωτικού ρόλου του στη διασφάλιση της θαλάσσιας ασφάλειας παγκοσμίως.

    Στην φετινή τελετή θα τιμηθούν 192 Ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες με στόλο 2.057 πλοίων, για την αταλάντευτη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία AMVER, που αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσής τους στην ασφάλεια στη θάλασσα.

    Ο Κωστής Φραγκούλης, Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά και Αντιπρόεδρος του International Propeller Club of the United States, δήλωσε: «Οι ναυτικοί δεν είναι απλώς πλοηγοί. Είναι αφανείς ήρωες που προστατεύουν ζωές μέσα στις απρόβλεπτες εκτάσεις της θάλασσας.

    Η φροντίδα και η συμπόνια για τους συναδέλφους τους και το θάρρος τους να εκτελούν τολμηρές διασώσεις, είναι αποδείξεις της ανδρείας και της ετοιμότητάς τους, συνοψίζοντας τις πιο ευγενείς πτυχές της ναυτοσύνης.

    Κάθε διάσωση αντικατοπτρίζει την ακλόνητη δέσμευσή τους στις ανθρώπινες αξίες και επιδεικνύει όχι μόνο την τεχνογνωσία τους αλλά και το ακλόνητο θάρρος, τη συντροφικότητα και τον βαθύ σεβασμό τους για την μοναδική φύση της θάλασσας».

    Διαβάστε επίσης: 

    Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Ζητά διευκρινίσεις ο εισηγητής πτωχεύσεων

    Βραβεύτηκε η Μελίνα Τραυλού από την Wista Hellas

    Αυξήθηκε η ναυπηγική παραγωγή στην Κίνα



    ΣΧΟΛΙΑ