• Ναυτιλία

    Amver Awards: Τιμήθηκαν 2.081 ελληνόκτητα πλοία

    Amver Awards - Propeller Club


    Αφιερωμένη στις εταιρίες, τα πλοία και τα πληρώματά τους που συμμετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα AMVER, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στην έρευνα και τη διάσωση στη θάλασσα, ήταν και εφέτος η εκδήλωση του Propeller Club.

    Στη φετινή τελετή απονομής των AMVER Awards 2021 τιμήθηκαν 2.081 πλοία ελληνικών συμφερόντων που πήραν μέρος στο πρόγραμμα, 17 εταιρίες που με 22 πλοία τους ανταποκρίθηκαν σε επιχειρήσεις διάσωσης, σώζοντας συνολικά 505 ανθρώπους. Εφέτος ο αριθμός των καλεσμένων επιλέχτηκε να είναι περιορισμένος κατά 50% ενώ για πρώτη φορά, προς αποφυγή συνωστισμού των βραβευθέντων στη σκηνή, αλλά και προς οικονομία χρόνου, οι βραβεύσεις είχαν ήδη πραγματοποιηθεί σε άλλο χρόνο, και προβλήθηκαν σε ένα σχετικό βίντεο κατά τη διάρκεια της βραδιάς.

    Ως ορόσημα της προηγούμενης διετίας για το Club, και κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου Συνεδρίου του Propeller Club τον περασμένο Οκτώβριο, το Propeller Club Πειραιά διακρίθηκε ανάμεσα σε 72 άλλα υποψήφια Club ως το Propeller Club of the Year, ενώ το μέλος του club Δημήτρης Φαφαλιός τιμήθηκε ως Propeller Member of the Year.

    Οι βραβεύσεις έγιναν την βραδιά των Αmver από τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο του International Propeller κ. Joel Whitehead.

    Το γεύμα εργασίας που παραδοσιακά πραγματοποιείται την ημέρα των ΑMVER Awards, ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για έναν εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ εκπροσώπων της Ελληνικής Ναυτιλίας, της Αμερικανικής Ακτοφυλακής και της Αμερικανικής Πρεσβείας.

    Εφέτος, επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο Διοικητής Ατλαντικού της Αμερικανικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Steven Poulin, ο οποίος δέχθηκε ερωτήσεις και τοποθετήθηκε σχετικά με τους προβληματισμούς και τα θέματα που αφορούν το U.S Coast Guard και την Αμερική, που του έθεσαν, πλοιοκτήτες, στελέχη εταιρειών της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας και Κυβερνήτες του Propeller Club Πειραιά.

    Διαβάστε επίσης:

    Τιμητική διάκριση για το Propeller Club και για τους παράγοντες της ελληνικής ναυτιλίας

    Κοινή πρωτοβουλία Πλακιωτάκη-Μακρή για εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών

    Σακελλαροπούλου: Επίσκεψη στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής



    ΣΧΟΛΙΑ