• Ναυτιλία

    Κινεζικές επενδύσεις 15,6 δισ. δολαρίων στη Διώρυγα του Σουέζ

    • NewsRoom
    Διώρυγα του Σουέζ (Φωτο αρχείου)

    Διώρυγα του Σουέζ (Φωτο αρχείου)


    Μια τεράστιας στρατηγικής σημασίας συμφωνίας ύψους 15,6 δισ. δολαρίων υπέγραψε η Διοικητική Αρχή της Οικονομικής Ζώνης της Διώρυγας του Σουέζ με όμιλο κινεζικών εταιρειών με στόχο την ανάπτυξη της παραγωγής πράσινων καυσίμων.

    Η συμμαχία αυτή, εκτιμάται ότι θα μπορεί να δημιουργήσει περίπου 9.000 θέσεις εργασίας και να περιλαμβάνει την υλοποίηση 11 έργων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Sczone, Walid Gamal El-Din.

    Η Αίγυπτος επιδιώκει συνέργειες με διεθνείς εταίρους εδώ και αρκετό καιρό για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου στην περιοχή της Διώρυγας του Σουέζ. Η Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου (CBE) ανέφερε ότι για τα οικονομικά έτη 2022 και 2023, τα λιμάνια που συνδέονται με αυτό το τμήμα έχουν υπογράψει επτά συμφωνίες αξίας 1,34 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Τα συνολικά έσοδα από το εξωτερικό εμπόριο της Αιγύπτου ήταν 111,402 δισεκατομμύρια δολάρια με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και τη Σαουδική Αραβία ως τους κύριους εμπορικούς εταίρους της χώρας .

    Η Κίνα κατέγραψε όγκο εμπορίου 7,50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με 6,60 δισεκατομμύρια δολάρια σε εισαγωγές και 904,8 εκατομμύρια δολάρια σε εξαγωγές.

    Διαβάστε επίσης:

    Safe Bulkers (Πόλυς Β. Χατζηιωάννου): Μειωμένα έσοδα 64,7 εκατ. δολαρίων και κέρδη 15 εκατ. δολαρίων

    Ουκρανία: Χτυπήθηκε πλοίο του Κύπριου εφοπλιστή Ανδρέα Χατζηγιάννη – ‘Ενας νεκρός και 4 τραυματίες – Αποκλειστικές φωτογραφίες

    Υπουργείο Ναυτιλίας: Ολοκληρώθηκε ο διαχειριστικός έλεγχος για έργα ύψους 83 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ