• Ναυτιλία

    Η Finnlines, του Εμμανουέλε Γκριμάλντι είχε έσοδα €558,4 εκατ. και κέρδη €105,2 εκατ. στη Βαλτική

    Ευγένιος Γκριμάλντι: Πετυχαίνουμε τους στόχους μείωσης εκπομπών για το 2050 σχεδόν 30 χρόνια νωρίτερα! - λιμάνι

    Emanuele Grimaldi – Εκτελεστικός διευθυντής του Ομίλου Grimaldi


    Η Finnlines, η ναυτιλιακή θυγατρική εταιρεία του ομίλου του Εμμανουέλε Γκριμάλντι που δραστηριοποιείται κυρίως στη Βαλτική Θάλασσα και στη Βόρεια Θάλασσα, τους πρώτους εννέα μήνες του 2022 κατέγραψε σημαντικά έσοδα και κέρδη.

    Από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, του τρέχοντος έτους, η ναυτιλιακή εταιρεία της Φινλανδίας, είχε έσοδα 558,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 31% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

    Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 105,2 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε ποσοστιαία αύξηση 52%, από τα 69 εκατ. ευρώ που ήταν το εννεάμηνο του προηγούμενου έτους.

    Συνολικά διακινήθηκαν με τα πλοία της εταιρείας 572.000 τόνοι εμπορεύματα, μεταφέρθηκαν 99.000 φορτηγά αυτοκίνητα και Ι.Χ. και 514.000 επιβάτες.

    Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία δρομολόγησε τρία νέα πλοία Ro-ro Eco-class και λειτουργούν σήμερα στη γραμμή Μπιλμπάο – Zeebrugge / Αμβέρσα – Travemünde – Ελσίνκι / Kotka.

    Εξάλλου, με επένδυση ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, η εταιρεία αναμένεται να δρομολογήσει το πρώτο από τα δύο νεότευκτα οχηματαγωγά ro-pax κατηγορίας Superstar το φθινόπωρο του 2023. Τα δύο πλοία θα αξιοποιηθούν στη γραμμή Naantali – Långnäs – Kapellskär.

    Το πρώτο πλοίο ονομάζεται Finnsirius και το δεύτερο Finncanopus. Κάθε ένα από αυτά τα νέα πλοία θα έχει μεταφορική ικανότητα 1.100 επιβατών και θα διαθέτουν 5.200 γραμμικά μέτρα στο γκαράζ.

    Τέλος, τον περασμένο Ιούλιο, η Finnlines εγκαινίασε επίσης μια νέα γραμμή μεταξύ Ιρλανδίας (Rosslare) και Βελγίου (Zeebrugge), ανταποκρινόμενη στη ζήτηση της αγοράς.

    Διαβάστε επίσης:

    Δάνεια €70 εκατ. για 2 πλοία προηγμένης τεχνολογίας για τον όμιλο Γκριμάλντι



    ΣΧΟΛΙΑ