• Ναυτιλία

    Δάνεια €70 εκατ. για 2 πλοία προηγμένης τεχνολογίας για τον όμιλο Γκριμάλντι

    Diego Pacella, Διευθύνων Σύμβουλος της Grimaldi Euromed

    Diego Pacella, Διευθύνων Σύμβουλος της Grimaldi Euromed


    Η Intesa Sanpaolo γνωστοποίησε ότι εξασφάλισε δύο δάνεια συνολικού ύψους 70 εκατ. ευρώ για την εταιρεία Grimaldi Euromed του ομίλου Γκριμάλντι.

    Η συναλλαγή, που επετεύχθη από το τμήμα Imi Corporate & Investment Banking της Intesa Sanpaolo με επικεφαλής τον Mauro Micillo, αποτελείται από δύο δάνεια για την αγορά των νέων πλοίων Ro-ro Eco, το Mediterranea και το Eco Adriatica, το 10ο και το 11ο αντίστοιχα της κατηγορίας Grimaldi Green.

    Το πιστωτικό ίδρυμα διευκρινίζει ότι και οι δύο πιστωτικές γραμμές χαρακτηρίζονται από μηχανισμό τιμολόγησης που συνδέεται με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων ESG (Περιβαλλοντική, Κοινωνική, Διακυβέρνηση).

    Οι στόχοι βιωσιμότητας που συνδέονται με τη λειτουργία προβλέπουν, αφενός, σημαντική μείωση των ρυπογόνων εκπομπών και, αφετέρου, την επέκταση της χρήσης και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων σε μεμονωμένα πλοία.

    Στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «οι κινητήρες τελευταίας γενιάς του Eco Mediterranea και του Eco Adriatica επιτρέπουν, στην πραγματικότητα, να μειώσουν στο μισό τις εκπομπές CO 2 και να μειώσουν τις εκπομπές θείου και σωματιδίων, ενώ οι μπαταρίες λιθίου επί του σκάφους, χάρη στη χωρητικότητα φόρτισης κατά τη διάρκεια της πλοήγησης, θα εξασφαλίσουν την επίτευξη του στόχου Μηδενικής εκπομπής στο λιμάνι».

    Σχετικά με αυτή τη σημαντική οικονομική επίτευξη, ο διευθύνων σύμβουλος της Grimaldi Euromed, Diego Pacella, δήλωσε:

    «Τα πλοία της σειράς ‘Eco’, που χρηματοδοτούνται με αυτή τη λειτουργία, είναι πολύ καινοτόμα και εξελίσσονται από την άποψη της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, χάρη σε χρόνια έρευνας και σχεδιασμού που κατέστησαν δυνατή την επίτευξη ενός άνευ προηγουμένου αποτελέσματος όσον αφορά τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα ανά μονάδα φορτίου που μεταφέρεται.

    Εκτιμήσαμε επίσης πολύ τις καινοτόμες πτυχές αυτών των πιστωτικών γραμμών που θέτουν συγκεκριμένους στόχους όσον αφορά την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, με άμεσες επιπτώσεις στην τιμολόγηση».

    Διαβάστε επίσης:

    Γκριμάλντι: Διαθέτουμε στόλο σύγχρονο, αποδοτικό και βιώσιμο – Στη Νάπολη το νεότευκτο υβριδικό Eco Adriatica



    ΣΧΟΛΙΑ