• Ναυτιλία

    Η DryDel Shipping του Κώστα Δελαπόρτα παρέλαβε το νεότευκτο Twin Delight

    Κώστας Δελαπόρτας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβούλος της Drydel Shipping (πρώην Meadway Shipping)

    Κώστας Δελαπόρτας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβούλος της Drydel Shipping (πρώην Meadway Shipping)


    Η ναυτιλιακή εταιρεία DryDel Shipping, του Κώστα Δελαπόρτα παρέλαβε το νεότευκτο πλοίο της, MV Twin Delight.

    Το πλοίο ναυπηγήθηκε στα ιαπωνικά ναυπηγεία Imabari και η συνολική του χωρητικότητα είναι 40.000 dwt. Το MV Twin Delight ναυλώθηκε στη Soki Kisen για τουλάχιστον τρία χρόνια.

    Ο Κώστας Δελαπόρτας ίδρυσε την εταιρεία Meadway Shipping and Trading, η οποία σήμερα έχει ένα στόλο με 11 φορτηγά πλοία και ναυπηγεί 9 ακόμη,

    Τα τέσσερα πλοία τα κατασκευάζει στο ναυπηγείο Namura Shipbuilding. Τα πλοία αυτά είναι χωρητικότητας 40.050 dwt το καθένα και θα παραληφθούν σταδιακά από το 2024.

    Τα άλλα τρία πλοία, χωρητικότητας 63.300 dwt, το καθένα, ναυπηγούνται στο ναυπηγείο Tsuneishi Shipbuilding και έχουν σχεδιαστεί να παραδοθούν το 2025 και 2026.

    Άλλα δύο πλοία ναυπηγούνται στο ναυπηγείο Oshima Shipyard.

    Ο Κωνσταντίνος Δελαπόρτας, είναι γιος του αείμνηστου Διονυσίου Δελαπόρτα, είναι διπλωματούχος ναυλομεσίτης με πάνω από είκοσι χρόνια εμπειρία στη ναυτιλιακή αγορά.

    Είναι διευθύνων σύμβουλος της DRYDEL SHIPPING INC. (πρώην Meadway Shipping and Trading Inc.) από το 2000 και απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας το 2021, ενεργώντας ως Διευθύνων Σύμβουλος από τότε.

    Το 2010, ο Κωνσταντίνος Δελαπόρτας ίδρυσε τη Meadway Shipping Singapore Pte. Ltd., η οποία πρόσφατα μετονομάστηκε σε DRYDEL SHIPPING SINGAPORE PTE. LTD., που είναι το παράρτημα λειτουργίας και ναύλωσης της Meadway στη Σιγκαπούρη, και από τότε είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

    Τον Ιούλιο του 2018, ο Κωνσταντίνος Δελαπόρτας ίδρυσε την Meadway Shipping DMCC, νυν DRYDEL SHIPPING DMCC, στο Ντουμπάι, εστιάζοντας στην απόκτηση ισχυρής παρουσίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

    Επίσης, είναι κάτοχος πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από το London Guildhall University in Commercial Operation of Shipping, καθώς και κάτοχος επαγγελματικών προσόντων και πλήρους μέλους στο Ινστιτούτο Πιστοποιημένων Ναυλομεσιτών.

    Διαβάστε επίσης: 

    Meadway Shipping (Κώστας Δελαπόρτας): Ναυπηγεί 9 πλοία και αλλάζει όνομα της εταιρείας

    ZIM: Μειώθηκαν τα έσοδα κατά 59% αλλά ναυπηγεί 46 πλοία μεταφοράς κοντέινερ

    Βαλέντιος Βαλεντής (Pyxis Tankers): Με την ρευστότητα που διαθέτουμε μπορούμε να αγοράσουμε τρία πλοία



    ΣΧΟΛΙΑ