• Ναυτιλία

    Γ. Κούστας: Εκτός “επιτήρησης” οι μετοχές της Danaos Corporation

    Κούστας

    Δρ. Γιάννης Κούστας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Danaos Corporation


    Την πλήρη συμμόρφωση με τους κανονισμούς της αμερικανικής αγοράς πέτυχε η Danaos Corporation του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, καθώς την 1η Ιουνίου συμπληρώθηκαν 30 συνεχόμενες συνεδριάσεις κατά τις οποίες οι μετοχές της διαπραγματεύονται πάνω από το όριο του ενός δολαρίου.

    Η ναυτιλιακή, η οποία είχε λάβει επιστολή προειδοποίησης από το χρηματιστήριο της Νέα Υόρκης στις 31 Δεκεμβρίου 2018, λόγω της δραματικής πτώσης της μετοχής της και της διαπραγμάτευσης της για μεγάλο χρονικό διάστημα κάτω από το ελάχιστο επιτρεπτό όριο του ενός δολαρίου, προχώρησε στις 2 Μαΐου 2019 σε  reverse split των κοινών μετοχών της σε αναλογία 1 προς 14, διασφαλίζοντας έτσι την παραμονή της στην αγορά. 

    Με την κίνηση αυτή ο αριθμός των κοινών μετοχών της  μειώθηκε από περίπου 213,4 εκατομμύρια μετοχές σε περίπου 15,2 εκατομμύρια.

    Χθες η μετοχή της  Danaos Corporation έκλεισε στα 12,28 δολάρια με άνοδο 1,40%.

    Οι  «επιτηρούμενες» ελληνικές ναυτιλιακές

    Όσον αφορά τις υπόλοιπες περιπτώσεις ελληνικών εισηγμένων ναυτιλιακών που δέχθηκαν αντίστοιχες επιστολές προειδοποίησης, η Diana Containerships- η οποία έχει μετονομαστεί σε Performance Shipping, συμφερόντων του πλοιοκτήτη Συμεών Παληού, η οποία διαπραγματεύεται στην αγορά Nasdaq παραμένει στο όριο, καθώς χθες η μετοχή έκλεισε στα 1,03 δολάρια με κέρδη 0,98%. Ο τίτλος έχει σημειώσει υψηλό 52 εβδομάδων στα 2,48 δολάρια και χαμηλό στα 0,56 δολάρια.

    Η τρίτη περίπτωση αφορά τη ναυτιλιακή Euroseas, του Αριστείδη Πίττα. Οι μετοχές της διαπραγματεύονται στην αγορά του Nasdaq και έκλεισαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στα 0,66 δολάρια με άνοδο 9,82%.

    Επιστολής προειδοποίησης από τις αμερικανικές χρηματιστηριακές αρχές έχει λάβει και η Top Ships, συμφερόντων του εφοπλιστή Ευάγγελου Πιστιόλη, οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονται στην αγορά Nasdaq και από τις 24 Ιανουαρίου κινούνται κάτω του κατώτατου επιτρεπτού ορίου του ενός δολαρίου. Χθες έκλεισαν στα 0,54 δολάρια, ενώ έχουν καταγράψει υψηλό 52 εβδομάδων στα 2,70 δολ. και χαμηλό 52 εβδομάδων στα 0,52 δολ.

    Οι τρεις παραπάνω εταιρείες αναμένεται σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανάλογα με το περιθώριο που έχει κάθε μία από τις χρηματιστηριακές αρχές, να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου η τιμή των μετοχών τους να επανέλθει πάνω το ένα δολάριο.

    Οι Έλληνες εφοπλιστές Ευ. Πιστιόλης, Αριστείδης Πίττας, Συμεών Παληός και Γιάννης Κούστας



    ΣΧΟΛΙΑ