• Ναυτιλία

    Αλλαγή ονόματος και P&I Club για ελληνική ναυτιλιακή

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, επικεφαλής των ναυτιλιακών εταιρειών Diana Shipping και Diana Containerships


    Σε Performance Shipping μετονομάστηκε η ναυτιλιακή Diana Containerships, συμφερόντων του εφοπλιστή Συμεών Παληού, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία προχώρησε και στην αλλαγή αλληλασφαλιστικού οργανισμού P&I (protection & indemnity).

    Η εισηγμένη στην αγορά του Nasdaq ναυτιλιακή, κατά τα προηγούμενη χρόνια συνεργάζονταν με τον βρετανικό ασφαλιστικό οργανισμό Standard Club για την ασφαλιστική κάλυψη των τεσσάρων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων του στόλου της, χωρητικότητας μεταξύ 3,700 teu και 6,500 teu.

    Ωστόσο, ο chief strategy officer της Performance, Ιωάννης Ζαφειράκης, επιβεβαίωσε στο tradewinds ότι τα πλοία της εταιρείας μεταφέρθηκαν κατά την ανανέωση της ασφάλισης τους στις 20 Φεβρουαρίου, στο Britannia P&I, χωρίς να αποκαλύψει τους λόγους της αλλαγής.

    Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι άλλες δύο ναυτιλιακές προχώρησαν σε προσαρμογές P&I στους στόλους τους, αναφέροντας την Diana Shipping, επίσης του εφοπλιστή Συμεών Παληού και τη Star Bulk Carriers, του Πέτρου Παππά, οι οποίες έκλεισαν συμφωνίες για καλύψεις περισσότερων πλοίων τους με οργανισμούς όπως η νορβηγική Gard, το  Swedish Club και η Skuld. Ωστόσο, η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί.

    Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι και η ναυτιλιακή Navios Maritime, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, είχε υπογράψει συμφωνίες με δύο επιπλέον ασφαλιστικούς οργανισμούς, φτάνοντας συνολικά τους επτά για να καλύψει το μεγάλο αριθμό πλοίων του στόλου της.

    Ειδικότερα, η ναυτιλιακή εκτός από τις συνεργασίες της με τους ασφαλιστικούς οργανισμούς Gard, UK Club, London Club, Standard P&I και Shipowners Clubπρόσθεσε και τους Britannia και North of England.

    Το boxshp Puelo (χωρητικότητας 6.581-teu και κατασκευής 2006) της Diana Containerships

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   Ηλ. Γκότσης: Η Eurotankers πουλά το τέταρτο πλοίο μέσα σε τέσσερις μήνες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:    Π. Κασιδόκωστας-Λάτσης: Αέρας ανανέωσης στον όμιλο Latsco

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Γ. Αλαφούζος: Χρηματιστηριακή αναβάθμιση για την Okeanis Eco Tankers



    ΣΧΟΛΙΑ