• Ναυτιλία

    Γ. Αλαφούζος: Δυνατό deal για νεότευκτο της Kyklades Maritime

    Γιάννης Αλαφούζος

    Γιάννης Αλαφούζος, εφοπλιστής


    H ναυτιλιακή Kyklades Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Αλαφούζου, προχώρησε σε συμφωνία με την εταιρία μεταφοράς πετρελαίου και εμπορευμάτων Trafigura για τη ναύλωση ενός νεότευκτου τάνκερ τύπου suezmax.

    Πρόκειται για το πλοίο Kimolos, χωρητικότητας 157,000-dwt, κατασκευής 2018, το οποίο πρόκειται να παραλάβει φέτος η ναυτιλιακή από το ναυπηγείο Japan Marine United (JMU). Η ναύλωση είναι για χρονική διάρκεια έως 18 μήνες και τα ναύλα υπολογίζονται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, στα 20.000 δολ. ημερησίως.

    Σημειώνεται ότι η Kyklades Maritime είχε παραγγείλει το συγκεκριμένο πλοίο το Σεπτέμβριο 2015, στην τιμή των 65 εκατ. δολ.

    Η εταιρία διαθέτει οκτώ τάνκερ στο νερό και επιπλέον δύο νεότευκτα VLCC που κατασκευάζονται στο Hyundai Samho Heavy Industries, ανεβάζοντας το βιβλίο παραγγελιών της στα οκτώ πλοία.

    Στο πρόγραμμα των υπό παραγγελία πλοίων της περιλαμβάνονται ένα ακόμη suezmax στο ναυπηγείο JMU και πέντε aframax δεξαμενόπλοια στο ναυπηγείο Sungdong Shipbuilding & Marine Engineering, αναφέρει το tradewinds.

    Η συμφωνία ναύλωσης έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία τα ναύλα στα suezmax  για μια συμφωνία ενός έτους, ανέρχονται σύμφωνα με τους Clarksons, στα 15.500 δολ. Το ποσό αυτό παραμένει αμετάβλητο από την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο είναι κάτω από τα 18.000 δολ. ημερησίως, που κυμαίνονταν τα συμβόλαια πέρυσι την ίδια εποχή.

    Ο όγκος των ναυλώσεων είναι περιορισμένος αυτή την περίοδο στον τομέα των suezmax, με μόλις δύο συμφωνίες να έχουν ολοκληρωθεί από το τέλος της περασμένης εβδομάδας.

    Η ναύλωση που ανακοίνωσε η Kyklades Maritime, κυμαίνεται σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα από αυτά της spot αγοράς, που βρέθηκαν στα 11.100 δολάρια ημερησίως νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιεία του Baltic Exchange.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π. Παναγιωτίδης: Η Castor σχεδιάζει το Spotify της ναυτιλίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πλοίο ελληνικής ναυτιλιακής βγαίνει στο σφυρί για χρέη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: B. Βαρδινογιάννης: Συνεχίζει τη διεύρυνση του στόλου της η Avin. Όλες οι λεπτομέρειες

     



    ΣΧΟΛΙΑ