• Ναυτιλία

    Πλοίο ελληνικής ναυτιλιακής βγαίνει στο σφυρί για χρέη

    δικαστηριο


    Σε δημοπρασία στη Σρι Λάνκα πρόκειται να βγει μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι ένα σύγχρονο πλοίο kamsarmax που ανήκε σε ελληνική ναυτιλιακή, αλλά επισχέθηκε από τους πιστωτές της για απλήρωτες οφειλές.

    Το πλοίο Rena (χωρητικότητας 82.000 dwt, κατασκευής 2011) εμφανίζεται να ανήκει στην εταιρεία Saint Apostles Steamship, ωστόσο πηγή που επικαλείται το TradeWinds αναφέρει ότι ιδιοκτήτρια του πλοίου είναι η Trojan Maritime, η οποία δεν έχει άλλο πλοίο στον στόλο της.

    Την τεχνική διαχείριση του πλοίου έχει αναλάβει η Orion Reederei εν όψει της δημοπράτησής του, για την οποία δεν έχει ακόμα οριστεί ημερομηνία, όμως εκτιμάται ότι θα γίνει ενδεχομένως και εντός του Ιουνίου, με τη σχετική δικαστική απόφαση να αναμένεται.

    Σύμφωνα με το VesselsValue, η αξία του πλοίου ανέρχεται στα 18,7 εκατομμύρια δολάρια.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο του 2017 στο συγκεκριμένο πλοίο απαγορεύθηκε η πρόσδεση σε λιμάνια της Αυστραλίας για έξι μήνες, μετά από έλεγχο από τον οποίο προέκυψε σειρά προβλημάτων.

    Στις 6 Ιουλίου το πλοίο έδεσε στο λιμάνι του Κουίνσλαντ, όπου υποβλήθηκε σε έλεγχο, από τον οποίο προέκυψαν διάφορα προβλήματα, όπως ελαττωματική γεννήτρια και ελλείψεις στο σύστημα διαχείρισης ασφάλειας του πλοίου, ενώ σύμφωνα με καταγγελία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Μεταφορές (ITF) οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι, με τη συνολική οφειλή να ανέρχεται σε 53.000 δολάρια στα τέλη του Ιουνίου. Το πλοίο αναχώρησε από το Κουίνσλαντ στις 3 Αυγούστου, αφού επιβεβαιώθηκε ότι πληρώθηκαν οι οφειλές προς τους εργαζομένους.

    ναυτιλία ναυλαγορά

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Προκοπίου: Γιατί η Moody’s υποβαθμίζει το outlook της Dynagas

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Β. Μαρινάκης: Νέες συμφωνίες με ναύλα έκπληξη για την CPP

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ισμήνη Παναγιωτίδη: Νέα super αγορά από την Pavimar



    ΣΧΟΛΙΑ