• Ναυτιλία

    Επιβεβαίωση mononews: Σε Έλληνα εφοπλιστή το superyacht Kogo

    • NewsRoom
    Το πολυτελές superyacht Kogo

    Πηγή: Superyacht Times


    Ανακοινώθηκε η πώληση του πολυτελούς σκάφους Kogo, 71,7 μέτρων, για το οποίο είχε εκτενές ρεπορτάζ το mononews.gr την προηγούμενη εβδομάδα.

    H μεσιτική εταιρεία Burgess, μία εκ των σημαντικότερων εκπροσώπων στην αγορά, πώληση και ναύλωση yacht, ανακοίνωσε την πώληση του Kogo, του superyacht με τον υπαίθριο κινηματογράφο στο κατάστρωμα. Όπως είχε γράψει το mononews.gr, το superyacht πωλήθηκε σε rich and famous Έλληνα εφοπλιστή.

    Πηγή: Superyacht Times
    Εντυπωσιακοί εξωτερικοί χώροι. Πηγή: Superyacht Times

    Η ανακοίνωση της Burgess

    «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την πώληση του Kogo με τη Burgess να έχει αναλάβει τη διαμεσολάβηση για την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ του πωλητή και του αγοραστή. Το Kogo βρίσκεται τώρα στα χέρια του τρίτου κατά σειρά ιδιοκτήτη από την ολοκλήρωση της κατασκευής του το 2006. Ο partner και μεσίτης Dominic Millman της Burgess εκπροσώπησε και έφερε σε επαφή με τον αγοραστή, τον πελάτη που είχε μέχρι πρότινος στην κατοχή του το υπερπολυτελές yacht.

    Πηγή: Superyacht Times
    Πηγή: Superyacht Times
    Εσωτερικοί χώροι σχεδιασμένοι με την κομψή αρχιτεκτονική ματιά του πολυβραβευμένου βρετανικού γραφείου Terence Disdale Design. Πηγή: Superyacht Times
    Πηγή: Superyacht Times

    Το Kogo διαθέτει υπαίθριο κινηματογράφο στο κατάστρωμά του», αναφέρει η ανακοίνωση.

    Όπως είχε γράψει το mononews.gr γνωστός Έλληνας εφοπλιστής αγόρασε πριν λίγες εβδομάδες το πολυτελές yacht. Πρόκειται για ένα μηχανοκίνητο σκάφος με συνολικό μήκος 71,71 μέτρα ήταν υπό πώληση στην τιμή των 62.500.000 δολαρίων, δηλαδή 57.667.466 σε ευρώ.

    Με ελικοδρόμιο, εξωτερική πισίνα, elegant εσωτερική διακόσμηση, το πλωτό διαμάντι βρίσκεται στον δρόμο για την Ελλάδα, όπου θα ελλιμενιστεί σε μεγάλη μαρίνα της χώρας.

    Ένα elegant yacht

    Το Κogo, με τους εντυπωσιακούς εξωτερικούς χώρους δια χειρός Tim Heywood Design, τους υπερπολυτελείας εσωτερικούς χώρους, την ξύλινη επένδυση και την κομψή αρχιτεκτονική ματιά του πολυβραβευμένου βρετανικού γραφείου Terence Disdale Design, το οποίο εξειδικεύεται στα yachts, στο εσωτερικό του,  αποτελεί ένα πλωτό διαμάντι.

    Αν και κατασκευάστηκε το 2006, όπως αναφέρει σε παλαιότερο δημοσίευμα το Superyacht Times, από την καθέλκυσή του μέχρι και σήμερα η συντήρησή του υπήρξε επιμελής με την πρώτη επισκευή του να γίνεται το 2016, ενώ η 15ετής επιθεώρησή του έλαβε χώρα μεταξύ της περιόδου 2019 και 2022.

    Luxury αισθητική. Πηγή: Superyacht Times
    Πηγή: Superyacht Times

    Το superyacht Kogo φιλοξενεί ως και 14 επισκέπτες, ενώ διαθέτει χώρους και για 21 άτομα του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου.

    Είναι μηχανοκίνητο, είναι εξοπλισμένο με δύο κινητήρες Caterpillar, με μέγιστη ταχύτητα 17 κόμβων.

    Πρόκειται για το μεγαλύτερο yacht που έχει κατασκευάσει η Alstom (Aker Yards), η γαλλική εταιρεία κατασκευής πολυτελών σκαφών αναψυχής.

    Στην παγκόσμια κατάταξη των μεγαλύτερων σκαφών αναψυχής το Kogo Yacht βρίσκεται στην 290η θέση. Σημειώνεται ότι περίπου 2.034 σκάφη αναψυχής είναι προς πώληση σε όλον τον κόσμο.

    Διαβάστε επίσης:

    Kogo: Αυτό είναι το superyacht που αγόρασε rich & famous Έλληνας εφοπλιστής

    Νικόλας Πατέρας: Ένας κατά συρροήν… ιδιοκτήτης superyacht

    Navis One: Αυτό ήταν το superyacht κόσμημα των 17 εκατ. δολαρίων που κάηκε στα Κουφονήσια (βίντεο)



    ΣΧΟΛΙΑ