• Ναυτιλία

    Έλληνες εφοπλιστές: Σε χρόνο ρεκόρ συγκέντρωσαν €50 εκατ. για τους πλημμυροπαθείς

    Μελίνα Τραυλού, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

    Μελίνα Τραυλού, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών


    Σε ειδικό λογαριασμό κατέθεσαν οι Έλληνες εφοπλιστές συνολικά 50 εκατομμύρια ευρώ για τους πλημμυροπαθείς του Θεσσαλικού κάμπου.

    Το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε σε χρόνο – ρεκόρ ύστερα από εισήγηση της προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνας Τραυλού και σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Ακολούθησε σύσκεψη του προεδρείου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Κωστή Χατζηδάκη, όπου αναλύθηκαν διεξοδικά οι πληγές που προκλήθηκαν από τον Daniel.

    Οι Έλληνες εφοπλιστές ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν επιφυλάξεις για τον τρόπο διάθεσης των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν.

    Τελικά, όπως μας διαβεβαιώνουν έγκυρες πηγές, το ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ συγκεντρώθηκε σε ειδικό λογαριασμό και θα το διαχειριστεί ειδική επιτροπή – ελέγχου των δαπανών.

    Με άλλα λόγια: Οι εφοπλιστές αποφάσισαν ότι τα χρήματα αυτά θα τα διαχειριστούν οι ίδιοι, ώστε να παρακολουθούν την πορεία των έργων αποκατάστασης των ζημιών που θα αναλάβουν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 150 Έλληνες εφοπλιστές ανταποκρίθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη και πλήρωσαν για κάθε ποντοπόρο πλοίο που διαθέτουν 15.000 ευρώ.

    Οι εφοπλιστές που διαθέτουν μεγάλους στόλους κατέθεσαν ο καθένας τους από 1 εκατομμύριο ευρώ. Υπήρξαν και εφοπλιστές, όπως ο Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, που πλήρωσαν για κάθε πλοίο 30.000 ευρώ.

    Η εθελοντική αυτή εισφορά των 50 εκατομμυρίων ευρώ, υπερβαίνει, σύμφωνα με κύκλους της Ακτής Μιαούλη, ακόμη και αυτής της φορολογικής εισφοράς που συμφώνησαν πέρσι οι εφοπλιστές με την κυβέρνηση με την υπογραφή του Συνυποσχετικού.

    Είναι γεγονός ότι οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν την οικονομική δυνατότητα να συνδράμουν την Πολιτεία, κάθε φορά που θα τους το ζητήσει.

    Επισημαίνεται ότι το έργο προσφοράς που παραδοσιακά υλοποιεί συλλογικά η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα μετακινήθηκε το 2016 από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στην Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

    Οι εφοπλιστές τονίζουν με κάθε ευκαιρία ότι «η Ελληνική Ναυτιλία έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της σε κάθε σημαντική περίοδο της χώρας μας και είναι κοινή η πεποίθηση και η επιθυμία, τόσο των παλαιότερων όσο και των νεότερων μελών της, να συνεχίσει να προσθέτει το δικό της θετικό πρόσημο, στον τόπο και την Ιστορία της Πατρίδας μας» και προσθέτουν:

    «Η ναυτιλιακή κοινότητα, μέσω της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), υλοποίησε τα τελευταία χρόνια πρωτοβουλίες στήριξης μεγάλου αριθμού αδύναμων ομάδων του πληθυσμού που επηρεάστηκαν βαθύτατα από τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες στην πατρίδα μας. Το σημαντικό αυτό κοινωνικό έργο επικεντρώθηκε σε τομείς όπως τα θέματα σίτισης και υγείας, στην ενίσχυση οργανώσεων και φορέων πρόνοιας και στην ενδυνάμωση του τομέα ναυτικής εκπαίδευσης, καθιστώντας τη ναυτιλιακή μας οικογένεια παρούσα και αλληλεγγύη στον καθημερινό αγώνα χιλιάδων συμπολιτών μας για αξιοπρεπή διαβίωση.

    Επιστέγασμα της συλλογικής αυτής δράσης ήταν η απόφαση ίδρυσης της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού, μιας ανεξάρτητης νομικής οντότητας».

    Μέσα σε αυτές τις δράσεις, ενισχύθηκαν 120 Νοσοκομεία και μονάδες υγείας με αναβάθμιση του υγειονομικού εξοπλισμού τους.

    Οι 12 Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού ανανέωσαν τις υποδομές τους με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

    Δόθηκαν 100 υποτροφίες για το έτος 2023 – 2024 για σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε μεταπτυχιακά προγράμματα προδιδακτορικού επιπέδου πλήρους μονοετούς και διετούς φοίτησης.

    Οι Έλληνες εφοπλιστές με χιλιάδες δράσεις ανταποκρίνονται με συνέπεια στο σύνθημα τους: «ναυτιλία και κοινωνία, πάντα μαζί».

    Διαβάστε επίσης:

    Λέων Πατίτσας: Συνεχίζει τις παραγγελίες νεότευκτων η Atlas Maritime – Στα 12 τα υπό κατασκευή πλοία της

    Γιώργος Ν. Μουνδρέας: Τα κέρδη από την θάλασσα, τα επενδύει στην στεριά

    Κ. Στέγγος (Τεχνική Ολυμπιακή): Ο θησαυρός κρύβεται στη… θάλασσα

                                                                                              

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε



    ΣΧΟΛΙΑ