Ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, έγινε πρωτοσέλιδο σε όλα τα διεθνή μέσα για την επιτυχή διέλευση του δεξαμενόπλοιου του Shenlong από τα Στενά του Ορμούζ, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία του, Dynacom Tankers Management Ltd..

Αξιωματούχοι της Ινδίας επιβεβαίωσαν ότι το πρώτο δεξαμενόπλοιο που μετέφερε αργό πετρέλαιο από τον Περσικό Κόλπο έφτασε στη Βομβάη την Τετάρτη 11 Μαρτίου.

1

Πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο του Γιώργου Προκοπίου Shenlong, ένα Suezmax 159.000 dwt, μήκους 274 μέτρων και πλάτους 48 ετών, το οποίο κατέπλευσε στη Βομβάη το βράδυ της Τετάρτης για να ξεκινήσει την εκφόρτωση.

Κατασκευασμένο το 2009 και νηολογημένο στη Λιβερία, το πλοίο διαχειρίζεται η ελληνική Dynacom Tankers και ήταν ένας από τους αρκετούς παρατηρητές που πιστεύεται ότι πέρασαν ανενόχλητοι από το Στενό του Ορμούζ τις τελευταίες ημέρες.

Αναφέρεται ότι το δεξαμενόπλοιο έχει πλήρωμα 29 ατόμων από την Ινδία, το Πακιστάν και τις Φιλιππίνες και τελεί υπό τη διοίκηση ενός Ινδού καπετάνιου.

Επισημαίνεται ότι το πλοίο απενεργοποίησε τη μετάδοση AIS για να πραγματοποιήσει το πέρασμα, αλλά είχε ξαναρχίσει την εκπομπή πριν φτάσει στα ανοικτά της Βομβάης.

Σε δήλωσή του προς διάφορα ινδικά μέσα ενημέρωσης, ένας αξιωματούχος της Λιμενικής Αρχής της Βομβάης δήλωσε ότι το πλοίο θα εκφορτώσει το φορτίο του τις επόμενες δύο ημέρες.

Οι αναλυτές έχουν δηλώσει ότι έχει περισσότερα από 1 εκατομμύριο βαρέλια στο πλοίο και η δήλωση ανέφερε ότι θα διυλιστεί στη Βομβάη.

Γιώργος Προκοπίου στο mononews: «Δεν μπορώ να δώσω πληροφορίες, κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές»

Η «αβλαβής διέλευση» του πλοίου του Γιώργου Προκοπίου έγινε τις προηγούμενες ημέρες, τη στιγμή που, σύμφωνα με τα στοιχεία της Singal Ocean, περίπου 325 φορτηγά πλοία και 146 δεξαμενόπλοια παραμένουν παγιδευμένα στον Κόλπο της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένων περίπου 40 VLCC, περίπου το 4% του παγκόσμιου στόλου VLCC, μαζί με σχεδόν 38 MR2 και 19 MR1 και περίπου 80 πλοία Kamsarmax/Panamax, 70 Ultramax/Supramax και 60 πλοία Handysize.

Το mononews απευθύνθηκε στον Γιώργο Προκοπίου για να σχολιάσει το γεγονός, ωστόσο εκείνος απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες και περιορίστηκε να δηλώσει:

«Δεν μπορώ να δώσω τώρα πληροφορίες. Άνθρωποι κινδυνεύουν στα πλοία μας. Πρέπει να τους προστατεύσουμε. Μόνο ζημιά κάνουν τα δημοσιεύματα. Όταν τελειώσει η ιστορία θα μιλήσουμε».

Από τα λεγόμενα του Γιώργου Προκοπίου, αλλά και από ασφαλείς πληροφορίες που έφτασαν στην Ακτή Μιαούλη, ο Έλληνας εφοπλιστής και το επιτελείο του έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να διασφαλίσουν τη ζωή των ναυτικών, το πλοίο και το φορτίο.

Το πλοίο, που μετέφερε ένα εκατομμύριο βαρέλια σαουδαραβικού αργού πετρελαίου, διέσχισε τα Στενά και είναι ένα από τα πρώτα μεγάλα δεξαμενόπλοια που έφυγαν από τον Περσικό Κόλπο από τότε που η κυκλοφορία μέσω του σημείου συμφόρησης σχεδόν σταμάτησε.

Φόρτωσε αργό πετρέλαιο στο λιμάνι Ras Tanura της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με τα δεδομένα παρακολούθησης πλοίων στην πλατφόρμα MarineTraffic.

Το Shenlong απενεργοποίησε τον αναμεταδότη του στον Περσικό Κόλπο στις 4 Μαρτίου, ενώ έπλεε προς το Στενό του Ορμούζ και άρχισε να εκπέμπει σήματα κοντά στις ακτές της Ινδίας το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Τελευταία φορά που κατέγραψε τη θέση του πλοίου μέσα στο Στενό ήταν στις 8 Μαρτίου, προτού ενημερώσει τη θέση του καθώς έπλεε προς το ινδικό λιμάνι της Βομβάης.

 

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Προκοπίου και Ανδρέας Μαρτίνος στην πρώτη γραμμή της νέας διαδρομής του πετρελαίου στην Ερυθρά Θάλασσα

Γιώργος Προκοπίου στο mononews: «Δεν μπορώ να δώσω πληροφορίες, κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές»

Τα έσοδα της DP World ανήλθαν σε 24,4 δισ. δολάρια και τα κέρδη 1,96 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 32,2%