• Ναυτιλία

    Dorian LPG: Έσοδα 76,8 εκατ. δολάρια και καθαρά κέρδη 24,8 εκατ. δολάρια στο 6μηνο

    Γιάννης Χατζηπατέρας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dorian LPG

    Γιάννης Χατζηπατέρας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dorian LPG


    Σημαντική κερδοφορία είχε η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία του Τζων Χατζηπατέρα, Dorian LPG, δεδομένου ότι είχε έσοδα 76,8 εκατομμυρίων δολαρίων και κέρδη 24,8 εκατ. δολάρια ή 0,62 δολάρια κέρδη ανά μετοχή.

    Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ανακοίνωσε μέρισμα 1,00 δολάριο ανά μετοχή της κοινής μετοχής, επιστρέφοντας πάνω από 40,1 εκατομμύρια δολάρια κεφαλαίου στους μετόχους.

    Το μέρισμα είναι πληρωτέο στις 2 Σεπτεμβρίου 2022 ή περίπου σε όλους τους μετόχους που είναι εγγεγραμμένοι από το κλείσιμο των εργασιών στις 15 Αυγούστου 2022.

    Ο Τζων Χατζηπατέρας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, σχολίασε: «Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου αντικατοπτρίζουν μια καλή αγορά ναυλώσεων, η οποία δημιούργησε ισχυρές λειτουργικές ταμειακές ροές.

    Πιστεύουμε ότι η νέα επταετής διευκόλυνσή μας μάς παρέχει πρόσθετη ευελιξία για την κατανομή κεφαλαίων και είμαστε ικανοποιημένοι που το διοικητικό μας συμβούλιο ενέκρινε άλλο ένα σημαντικό μέρισμα.

    Είμαι ευγνώμων στο προσωπικό μας στη θάλασσα και στην ξηρά που το κάνει αυτό δυνατό με τη δέσμευσή του να εξυπηρετεί τους ναυλωτές μας και να διεξάγει τις δραστηριότητές μας με αμείλικτη εστίαση στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα».

    Η αύξηση 17 εκατομμυρίων δολαρίων στα προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2022, σε σύγκριση με το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2021, οφείλεται κυρίως σε αύξηση 13,8 εκατομμυρίων δολαρίων στα έσοδα, σε μειώσεις κατά 3,2 εκατομμύρια δολάρια στα λειτουργικά έξοδα πλοίων και 1,3 εκατομμύρια δολάρια σε αποσβέσεις.

    Τα λειτουργικά έξοδα του πλοίου ανά ημέρα μειώθηκαν στα 9.378 δολάρια για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2022 σε σύγκριση με 10.131 δολάρια την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

    Τα έσοδα, τα οποία αντιπροσωπεύουν καθαρά έσοδα χρονοναυλώσεις και άλλα έσοδα, καθαρά, ήταν 76,8 εκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2022, σημειώνοντας αύξηση 13,8 εκατομμύρια δολάρια ή 22,0%, από 63 εκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο που έληξε 30 Ιουνίου 2021 κυρίως λόγω της αύξησης των μέσων τιμών TCE, παρά τη ελαφρά μείωση της χρήσης του στόλου.

    Διαβάστε επίσης:

    Χατζηπατέρας: Τα ναύλα ψαλίδισαν τα κέρδη τριμήνου της Dorian LPG



    ΣΧΟΛΙΑ