• Ναυτιλία

    Χατζηπατέρας: Τα ναύλα ψαλίδισαν τα κέρδη τριμήνου της Dorian LPG

    Γιάννης Χατζηπατέρας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dorian LPG

    Γιάννης Χατζηπατέρας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dorian LPG


    Μείωση κερδών και εσόδων εμφάνισε στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2022 η ναυτιλιακή Dorian LPGσυμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Χατζηπατέρα. Ωστόσο, θα προχωρήσει σε γενναία διανομή μερίσματος στους μετόχους της, όπως έχει προαναγγείλει.

    Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας κατά το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2022 ανήλθαν σε 35,4 εκατ. δολάρια έναντι 44 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

    Τα έσοδα το ίδιο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 79,6 εκατ. δολάρια μειωμένα κατά 20,1% σε σχέση με το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2021 που ανήλθαν στα 99,6 εκατ. δολάρια.

    Η μείωση, σύμφωνα με την ναυτιλιακή, οφείλεται κυρίως στη συρρίκνωση των μέσων ναύλων. Το μέσο ισοδύναμο χρονοναύλωσης ανήλθε στα 43.372 δολάρια στο τρίμηνο έναντι 49.474 δολάρια το ίδιο διάστημα του 2021, κυρίως λόγω των υψηλότερων τιμών καυσίμων.

    Ο Γιάννης Χατζηπατέρας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, σχολίασε: «Υποστηριζόμενοι από τις καλές συνθήκες της αγοράς και την πρόσβαση σε ελκυστικά κεφάλαια, πετύχαμε σταθερά αποτελέσματα για το τρίμηνο και είμαστε στην ευχάριστη θέση να πληρώσουμε επιπλέον μέρισμα 2,50 δολάρια ανά μετοχή, διαμορφώνοντας τις συνολικές επιστροφές κεφαλαίων στους μετόχους σε πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια από την IPO μας».

    «Είναι σωστό να αναγνωρίσουμε την καλή δουλειά των ανθρώπων μας στη θάλασσα και στην ακτή. Η ακεραιότητα και ο επαγγελματισμός τους μας επιτρέπουν να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις που προκύπτουν από την τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση και τις λειτουργικές δυσκολίες που δημιουργεί η πανδημία. Όπως επενδύουμε στην ανάπτυξη του στόλου, έτσι επενδύουμε και στην ευημερία των ανθρώπων μας και σε τεχνολογίες που ενισχύουν την αποδοτικότητα και μειώνουν το αποτύπωμα άνθρακα».

    Kατά το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2022, η Dorian εξασφάλισε κέρδη 3,85 εκατ. δολάρια από την πώληση του πλοίου Captain Nicholas ML.

    Η εταιρεία όπως έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει στη διανομή μερίσματος 2,5 δολαρίων ανά μετοχή, το οποίο θα πληρωθεί στις 2 Ιουνίου 2022.

    Δικαιούχοι θα είναι όσοι κατέχουν μετοχές της Dorian μέχρι και τις 16 Μαΐου 2022.

    Διαβάστε ακόμη:

    Αριστείδης Πίττας (Euroseas): Επιστροφή στο μέρισμα μετά από εννέα χρόνια

    Star Bulk: Κέρδη 170,3 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο – Τα μεγαλύτερα από το 2009



    ΣΧΟΛΙΑ