• Ναυτιλία

    Colpo grosso από τον Ανδρέα Χατζηγιάννη: Κέρδος 6 εκατ. δολαρίων μέσα σε λίγους μήνες

    Ο εφοπλιστής Ανδρέας Χατζηγιάννης

    Ο εφοπλιστής Ανδρέας Χατζηγιάννης


    Οι σημαντικές περσινές επενδύσεις του εφοπλιστή Ανδρέα Χατζηγιάννη στα τάνκερ φαίνεται πως αποδίδουν ήδη καρπούς, καθώς ήδη έχει στα σκαριά ένα deal που θα του αποφέρει περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια.

    Σύμφωνα με ναυλομεσίτες, ο Κύπριος εφοπλιστής έχει καταλήξει σε κατ’ αρχήν συμφωνία με μία εταιρεία από την Άπω Ανατολή για την πώληση του VLCC VL Sakura (χωρητικότητας 298.600 dwt, κατασκευής 2001) έναντι 24 εκατομμυρίων δολαρίων. Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές, θα πρόκειται για μία εντυπωσιακή κίνηση, με δεδομένο ότι ο Ανδρέας Χατζηγιάννης απέκτησε το πλοίο μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο έναντι 18 εκατ. δολαρίων περίπου – δηλαδή, μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, ο Κύπριος εφοπλιστής θα έχει κέρδος 6 εκατ. δολαρίων από τις δύο συναλλαγές!

    Είναι δε αξιοσημείωτο ότι η τιμή των 24 εκατ. δολαρίων ξεπερνά κατά πολύ την εκτίμηση της VesselsValue για την αξία του πλοίου, που υπολογίζεται στα 19,3 εκατ. δολάρια. Η αυξημένη αυτή τιμή θα μπορούσε ενδεχομένως να εξηγηθεί αν υπάρχει κάποια παράλληλη συμφωνία για χρονοναύλωση του πλοίου, ωστόσο μέχρι τώρα δεν υπάρχουν σχετικές πληροφορίες.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξαγορά του VL Sakura τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν μία μόνο από τις κινήσεις του Έλληνα εφοπλιστή στην αγορά των τάνκερ. Συνολικά, το 2018 ο Ανδρέας Χατζηγιάννης αγόρασε έξι τάνκερ, πληρώνοντας κοντά στα 100 εκατομμύρια δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά των containerships

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ναυπηγεία Ελευσίνας: Ο «άγνωστου ταυτότητας» επενδυτής και η πρόταση – έκπληξη από τον Ταβουλάρη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Έλληνας εφοπλιστής πούλησε παλαιό τάνκερ σε τιμή έκπληξη



    ΣΧΟΛΙΑ