• Ναυτιλία

    Α. Χατζηγιάννης: Νέα επένδυση στην αγορά των VLCC για την Hellenic Tankers

    Ο εφοπλιστής Ανδρέας Χατζηγιάννης

    Ο εφοπλιστής Ανδρέας Χατζηγιάννης


    Μία ακόμη επενδυτική κίνηση στον κλάδο των VLCC, πραγματοποίησε ο Κύπριος εφοπλιστής Ανδρέας Χατζηγιάννης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησε στην εξαγορά ενός τάνκερ από την αμερικανική εταιρία International Seaways.

    Πρόκειται για το πλοίο Seaways Sakura (κατασκευής 2001), χωρητικότητας 298,600-dwt, το οποίο η International Seaways επιθυμούσε να πουλήσει με αρχικό προσανατολισμό, κατά ορισμένους ναυλομεσίτες, να κατευθυνθεί στα διαλυτήρια.

    Ωστόσο, πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι η Hellenic Tankers εξέφρασε ενδιαφέρον για το δεξαμενόπλοιο, το οποίο τελικά απέκτησε στην τιμή των 18 εκατ. δολ., υψηλότερη από την τιμή πώλησης για scrap.

    Yπενθυμίζεται ότι η ναυτιλιακή του κ. Χατζηγιάννη, έχει εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον για την αγορά των VLCC από τα μέσα της χρονιάς, ενώ το Seaways Sakura, αν η είδηση επιβεβαιωθεί, θα είναι το τέταρτο VLCC, που αποκτά από τις αρχές του 2018.

    Η Hellenic Tankers αρχικά εξαγόρασε το Arion (χωρητικότητας 309.500 dwt, κατασκευής 2001) από την Andriaki Shipping, έναντι ποσού άνω των 22 εκατ. δολαρίων και ακολούθησε η εξαγορά του πλοίου Takamine (χωρητικότητας 306.200 dwt, κατασκευής 2004) από την NYK Line έναντι 22,5 εκατ. δολαρίων.

    Σημειώνεται ότι το Takamine έχει πλέον μετονομαστεί σε Princess Mary και έχει ενταχθεί στο pool V8, της Navig8, όπου συμμετέχει ο εφοπλιστής.

    Τον περασμένο Ιούλιο, στο στόλο της εταιρίας προστέθηκε και το χωρητικότητας 304,000-dwt πλοίο Nichioh (κατασκευής 2004), το οποίο εξαγόρασε από ιαπωνική εταιρία έναντι 23 εκατ. δολαρίων, μία τιμή που θεωρείται αρκετά χαμηλή.

    Πάντως, σύμφωνα με τη VesselsValue, η Hellenic Tankers έχει καταγεγραμμένα στο στόλο της 14 πλοία, αξίας 161 εκατ. δολ.

    Η πωλήτρια εταιρία, International  Seaways, διαθέτει στο στόλο της 14 τάνκερ VLCC, εκ των οποίων των Seaways Sakura είναι το παλαιότερης κατασκευής. Τρία ακόμη κατασκευάστηκαν στις αρχές του 2000 και τα άλλα δέκα από τος 2010 και μετά.

    ναυτιλία

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές αναβαθμίζουν τον στόλο τους. Όλα τα ονόματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αθ. Φειδάκης: Καθ’ οδόν προς το τρίτο της reverse stock split η Globus Maritime;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα ελληνικά πλοία που βγαίνουν στο σφυρί τις επόμενες εβδομάδες

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ