• Ναυτιλία

    Έλληνας εφοπλιστής πούλησε παλαιό τάνκερ σε τιμή έκπληξη

    Ηλίας Γκότσης Eurotankers Inc. ναυτιλία

    Ο Ηλίας Γκότσης, επικεφαλής της Eurotankers Inc. με τη Δωροθέα Ιωάννου του American Club-Piraeus


    Ένα από τα παλαιότερης κατασκευής δεξαμενόπλοια του στόλου της πούλησε, σύμφωνα με πληροφορίες η ναυτιλιακή Eurotankers, συμφερόντων του εφοπλιστή Ηλία Γκότση.

    Πρόκειται για το τάνκερ τύπου suezmax Eurohope, χωρητικότητας 159,500-dwt και κατασκευής 1999, το οποίο πουλήθηκε σε άγνωστο αγοραστή από τη Μέση Ανατολή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε στα 12,8 εκατ. δολάρια, τιμή αρκετά υψηλή για τα δεδομένα της αγοράς αυτή την περίοδο.

    Μάλιστα, η VesselsValue τοποθετεί την αποτίμηση για το συγκεκριμένο πλοίο στα 9,5 εκατ. δολάρια, ενώ τα 10 εκατ. δολάρια θεωρούνται μία δίκαιη τιμή πώλησης για scrap, υποστηρίζουν ναυλομεσίτες.

    Η Eurotankers δραστηριοποιείται στη μεταφορά αργού πετρελαίου και προϊόντων, ενώ έχει παρουσία και στην αγορά ξηρού φορτίου.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, ο στόλος του κ. Γκότση αποτελείται από 18 πλοία, 11 εκ των οποίων εξαγόρασε από το Μάρτιο 2016 μέχρι σήμερα.

    Σημειώνεται ότι τα 15 πλοία είναι τάνκερ και τα τρία φορτηγά πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου. Τα τελευταία έχουν κατασκευαστεί κατόπιν παραγγελίας της εταιρείας στο ναυπηγείο Samjin Shipbuilding και παραδόθηκαν στη Eurotankers το 2011, 2012 και 2013.

    Η τελευταία φορά που το όνομα του κ. Γκότση συνδέθηκε με την εξαγορά ενός δεξαμενόπλοιου τύπου suezmax, ήταν τον περασμένο Νοέμβριο και αφορούσαν στο χωρητικότητας 159,000-dwt πλοίο Toledo Spirit (κατασκευής 2005), το οποίο προσέλκυσε το ενδιαφέρον αρκετών αγοραστών αλλά τελικά κατέληξε στη Eurotankers, στην τιμή των 19 εκατ. δολαρίων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χρ. Οικονόμου: Οι επόμενες κινήσεις της TMS Cardiff Gas στην αγορά LNG

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Η ελληνική ναυτιλιακή που φλερτάρει με τρία νεότευκτα VLECs

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Χαμόγελα στην αγορά του LNG. Γιατί οι τιμές θα είναι ψηλά για τα επόμενα δύο χρόνια

     



    ΣΧΟΛΙΑ