• Business

    Χατζηπατέρας: “Χρυσό” μέρισμα για τους μετόχους της Dorian LPG

    Γιάννης Χατζηπατέρας

    Γιάννης Χατζηπατέρας


    H ναυτιλιακή Dorian LPGσυμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Χατζηπατέρα ανταμείβει τους μετόχους της με επιστροφή κεφαλαίου 100,3 εκατ. δολαρίων, λόγω της καλής πορείας της αγοράς μεταφοράς αερίου.

    Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε τη διανομή μερίσματος 2,5 δολαρίων ανά μετοχή, το οποίο θα πληρωθεί στις 2 Ιουνίου 2022.

    Δικαιούχοι θα είναι όσοι κατέχουν μετοχές της Dorian μέχρι και τις 16 Μαΐου 2022.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία προχωρά στη διανομή γενναίου μερίσματος. Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο 2021 είχε διανείμει μέρισμα ενός δολαρίου ανά μετοχή, ενώ ακολούθησε η επιστροφή ενός ακόμη δολαρίου ανά μετοχή στο τέλος Ιανουαρίου 2022.

    Η μετοχή της εταιρείας μέσα σε δέκα συνεδριάσεις έχει καταγράψει κέρδη 10%. Στις 21 Απριλίου έκλεισε στα 15,02 δολάρια και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τετάρτης στα 16,52 δολάρια. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Πέμπτης σημείωνε άνοδο 8,30%, στα 16,71 δολάρια.

    Τον Μάρτιο, η εισηγμένη ναυτιλιακή ολοκλήρωσε δύο συμφωνίες πώλησης και ναύλωσης bareboat των πλοίων τύπου VLGCs, Cratis και Copernicus που κατασκευάστηκαν το 2015.

    Η συναλλαγή αυτή είχε ως αποτέλεσμα να αποκομίσει έσοδα συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, από τα οποία 50,6 εκατομμύρια δολάρια χρησιμοποιήθηκαν για την προπληρωμή μέρους της χρηματοδοτικής διευκόλυνσης και τα υπόλοιπα για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

    Παράλληλα, προχώρησε στην πώληση του πλοίου Captain Nicholas ML, κατασκευής 2008, με αποτέλεσμα να εισρεύσουν στα ταμεία της 48,1 δολάρια.

    Ο στόλος της Dorian LPG αποτελείται σήμερα από 22 σύγχρονα οικολογικού τύπου VLGC. Η εταιρεία διαθέτει γραφεία στις ΗΠΑ, τη Δανία και την Ελλάδα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Costamare: Ρεκόρ κερδών το πρώτο τρίμηνο 2022 – Ρευστότητα 640 εκατ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ