• Ναυτιλία

    Attica: Παρατείνεται η ισχύς των δεσμεύσεων για Χίο και Μυτιλήνη

    • NewsRoom
    Ιωάννης Λιανός, πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού

    Ιωάννης Λιανός, πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού


    Παρατείνεται η ισχύς των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ATTICA για Χίο και Μυτιλήνη έως το 2026, με απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

    Υπενθυμίζεται ότι με την απόφαση δεσμεύσεων του 2018 εγκρίθηκε η συγκέντρωση που αφορούσε στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την ATTICA επί της «ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» («HSW»), υπό όρους και προϋποθέσεις (διορθωτικά μέτρα), στη βάση των δεσμεύσεων που ανέλαβε η ATTICA έναντι της Επιτροπής Ανταγωνισμού, για την εκτέλεση δρομολογίων στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, από τη νέα οντότητα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση, η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού αποφάσισε κατόπιν της σχετικής εισήγησης και της ακροαματικής διαδικασίας, για την αποτελεσματικότητα των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η «ATTICA» και αφορούν στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για Χίο και Μυτιλήνη, κατά μέγιστο για τρία χρόνια.

    Η επιτροπή ομόφωνα, αποφάσισε ότι παρατείνεται η ισχύς των δεσμεύσεων που προβλέπεται στην Απόφαση 658/2018 και ανέλαβε η ATTICA για μία πρόσθετη περίοδο τριών ετών, δηλαδή έως 26 Απριλίου 2026 συγκεκριμένα ως εξής:

    1. Να παραταθεί η υποχρέωση από την ATTICA, μη αύξησης δρομολογίων και περί ενεργοποίησης Τρίτου – Ανταγωνιστή εν συνόλω για μία περίοδο τριών ετών, ήτοι ως 26.4.2026.

    2. Να παραταθεί η υποχρέωση, μη μείωσης δρομολογίων εν μέρει, για μία περίοδο τριών ετών, ήτοι ως 26.04.2026, κατά την οποία η εταιρεία υποχρεούται όπως εκτελεί τουλάχιστον 7 δρομολόγια ανά εβδομάδα την περίοδο Ιουνίου – Αυγούστου και τουλάχιστον 6 δρομολόγια ανά εβδομάδα την περίοδο Σεπτεμβρίου – Μαΐου, μη συνυπολογιζομένων των δρομολογίων που εκτελούνται στο πλαίσιο ανάθεσης Συμβάσεων Δημόσιας Υπηρεσίας.

    Διαβάστε επίσης: 

    Η Signal του Ιωάννη Μαρτίνου συμμετέχει σε επένδυση €2,5 εκατ. με την Flagship Founders

    Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Εγκρίθηκε ο κανονισμός «FuelEU Maritime»

    Euroseas (Αριστείδης Πίττας): Εξασφάλισε έσοδα με νέες ναυλώσεις 2-4 εκατ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ