• Ναυτιλία

    Η Signal του Ιωάννη Μαρτίνου συμμετέχει σε επένδυση €2,5 εκατ. με την Flagship Founders

    Ιωάννης Μαρτίνος CEO και Ιδρυτής της Signal Group

    Ιωάννης Μαρτίνος CEO και Ιδρυτής της Signal Group


    Ο Όμιλος Signal του Ιωάννη Κ. Μαρτίνου προχώρησε εταιρική συνεργασία με την Γερμανική εταιρεία Flagship Founders για την από κοινού ανάπτυξη νέων τεχνολογικών startups στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

    Ως μέρος της συμφωνίας, η Signal που ελέγχεται από τον Ιωάννη Κ. Μαρτίνο, προβλέπεται απόκτηση μετοχικού μεριδίου στην Flagship Founders με έδρα το Βερολίνο και θα συνεισφέρει δεδομένα και API από την πλατφόρμα της Signal Ocean για να ενισχύσει και να ενδυναμώσει την επιτάχυνση της ανάπτυξης νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

    Η συνεργασία περιλαμβάνει συνολικό όγκο επενδύσεων 2,5 εκατ. ευρώ (2,77 εκατ. δολάρια) και συμπληρώνει τον κύκλο χρηματοδότησης των 3,5 εκατ. ευρώ της Flagship Founders.

    Η Flagship Founders, η οποία ιδρύθηκε πριν από τρία χρόνια, δημιούργησε τέσσερις επιτυχημένες νεοφυείς επιχειρήσεις και η επιχείρηση διαχείρισης CO2 zero44 έκλεισε πρόσφατα έναν κύκλο χρηματοδότησης.

    «Οι εταιρείες Flagship Founders και Signal μοιράζονται την ίδια άποψη για τη ναυτιλιακή οικονομία και τους παράγοντες επιτυχίας για τη δημιουργία τεχνολογικών startups», δήλωσε ο Fabian Feldhaus, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Flagship Founders.

    Η Signal είναι μια επιχείρηση με έδρα την Αθήνα, το Λονδίνο και τη Σιγκαπούρη, η οποία διαχειρίζεται δεξαμενόπλοια, έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης και παρέχει επενδύσεις σε επιχειρήσεις αρχικού σταδίου. Η Signal Ventures έχει υποστηρίξει μέχρι σήμερα 15 νεοφυείς επιχειρήσεις στον χώρο της ναυτιλίας, της εφοδιαστικής αλυσίδας και των εμπορευμάτων.

    Ο Νικόλας Πυργιώτης, αντιπρόεδρος της Ventures στη Signal, πρόσθεσε: «Οι συνασπισμοί σαν αυτόν είναι σημαντικοί για να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες επενδυτικές ευκαιρίες και να συμπληρώσουν την τεχνογνωσία και την εμβέλεια του δικτύου. Πιστεύουμε ότι η ναυτιλία και το τεχνολογικό βάθος της Signal σε συνδυασμό με δεδομένα από την πλατφόρμα Signal Ocean θα επιταχύνουν την ανάπτυξη των εγχειρημάτων των Flagship Founders και μαζί θα προωθήσουμε την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων για νεοφυείς επιχειρήσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας παγκοσμίως».

    Διαβάστε επίσης:

    Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Εγκρίθηκε ο κανονισμός «FuelEU Maritime»

    Euroseas (Αριστείδης Πίττας): Εξασφάλισε έσοδα με νέες ναυλώσεις 2-4 εκατ. δολάρια

    Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ο χάρτης της κατάστασης του ανταγωνισμού των ακτοπλοϊκών διασυνδέσεων στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ