• Ναυτιλία

  Αντώνης Στελλιάτος στο mononews: Στο 80% του 2019 έφτασε φέτος ο τζίρος των τουριστικών σκαφών

  Α. Στελλιάτος: Στο 80% του 2019 έφτασε εφέτος ο τζίρος των τουριστικών σκαφών

  Ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ), Αντώνης Στελλιάτος


  Την ικανοποίηση τους εκφράζουν οι πλοιοκτήτες των σκαφών αναψυχής για την τρέχουσα σεζόν.

  Μιλώντας στο Mononews ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Τουριστικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος τόνισε ότι “η εφετινή τουριστική κίνηση επανήλθε στο 80% του 2019, ενώ οι προσδοκίες ήταν για επιστροφή του 50% του τζίρου”.

  Βέβαια, τόνισε ότι “σε καμία περίπτωση τα έσοδα που είχαν τα επανδρωμένα σκάφη και τα καταμαράν, δεν μπορούν να αναπληρώσουν τις ζημίες που είχαμε την προηγούμενα δύο χρόνια”.

  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ναυτιλιακών παραγόντων τα μη επανδρωμένα σκάφη έφτασαν στο 70% του τζίρου του 2019, ενώ υπάρχουν κρατήσεις ακόμα και για τον μήνα Οκτώβριο και Νοέμβριο.

  Ωστόσο, στους κύκλους των πλοιοκτητών σκαφών αναψυχής υπάρχει ανησυχία για το υπό διαμόρφωση νέο σχέδιο νόμου που καταρτίζει το υπουργείο Ναυτιλίας για τα σκάφη αναψυχής.

  Το πρόβλημα κυρίως εντοπίζεται στις πιέσεις που ασκούν ιδιοκτήτες ξένων σημαιών για την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς τουριστικών σκαφών αναψυχής.

  Διαβάστε επίσης:

  Κρουαζιερόπλοια: Διπλασιάστηκαν οι αφίξεις στο λιμάνι της Λεμεσού

  Brave Maritime (Νίκος Βαφειάς): Δύο product tanker στο στόλο της εταιρείας – 14 νέα πλοία από τις αρχές του έτους  ΣΧΟΛΙΑ