• Ναυτιλία

    Κρουαζιερόπλοια: Διπλασιάστηκαν οι αφίξεις στο λιμάνι της Λεμεσού

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Κρουαζιερόπλοια: Διπλασιάστηκαν οι αφίξεις στο λιμάνι της Λεμεσού


    Διπλασιάστηκαν οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων εφέτος στο λιμάνι της Λεμεσού, ενώ υπάρχουν ιδιαίτερα υψηλές προσδοκίες για το επόμενο έτος.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της, η DP World Limassol πληροφορεί πως κατά το χρονικό διάστημα, Ιανουαρίου – Αυγούστου 2021, συνολικά 36 κρουαζιερόπλοια κατέπλευσαν στο λιμάνι Λεμεσού, καταγράφοντας αύξηση σε σύγκριση με το 2020. Το προηγούμενο έτος είχαν καταπλεύσει μόνο 19 κρουαζιερόπλοια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της DP World Limassol οι κρατήσεις για το 2022 θα είναι αυξημένες συγκριτικά με το 2021.

    Επίσης, η DP World Limassol, με την ευκαιρία της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, επαναβεβαιώνει «την προσήλωσή της προς την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας στην Κύπρο και στον στόχο της να καταστήσει το λιμάνι Λεμεσού βασικό κέντρο κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο».

    Ειδικότερα, αναφέρει ότι «πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, ο κλάδος των κρουαζιέρων στην Κύπρο παρουσίαζε εντυπωσιακή άνοδο, η οποία όμως ανακόπηκε λόγω της εφαρμογής αυστηρών μέτρων και ταξιδιωτικών περιορισμών ανά το παγκόσμιο» και προσθέτει ότι «η εγχώρια βιομηχανία κρουαζιέρας, επέδειξε εντούτοις, ιδιαίτερη ανθεκτικότητα το 2021».

    Διαβάστε επίσης:

    Ιταλία: Τέλος τα κρουαζιερόπλοια από τη Βενετία

    Πάνω από 40 κρουαζιερόπλοια φέτος στον Πειραιά – Το μεγάλο στοίχημα του κλάδου

    Norwegian Cruise Line: Επέστρεψαν δύο ακόμα κρουαζιερόπλοια στη Μεσόγειο



    ΣΧΟΛΙΑ