• Ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου: Επένδυση 250 εκατ. δολαρίων σε νεότευκτα τάνκερ από την Navios Partners

    Αγγελική Φράγκου

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Partners


    Με τέσσερα νεότευκτα τάνκερ LR2 ενισχύει τον στόλο της η Navios Maritime Partners της Αγγελική Φράγκου, πραγματοποιώντας επένδυση ύψους σχεδόν 250 εκατ. δολαρίων.

    Ειδικότερα, η ναυτιλιακή προχώρησε στην εξαγορά τεσσάρων δεξαμενόπλοιων μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου χωρητικότητας 115,000 dwt, στην τιμή των 58,5 εκατ. δολαρίων έκαστο. Παράλληλα, θα διαθέσει επιπλέον 4,2 εκατ. δολάρια για κάθε πλοίο για βελτιώσεις και προσθήκες.

    Τα πλοία έχουν σχεδιαστεί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας προκειμένου να εξασφαλίσουν βελτιστοποίηση της απόδοσης, αναφέρει η εταιρεία.  Η παράδοση τους στον στόλο της Navios Partners θα πραγματοποιηθεί σταδιακά από το 2024 και μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2025.

    Συμφωνίες ναύλωσης

    Τα δύο LR2 τάνκερ που αναμένεται να παραδοθούν εντός του 2024, έχουν ήδη ναυλωθεί για χρονικό διάστημα 60 μηνών, με ημερήσιο ναύλο 25.576 δολάρια.

    Ο ναυλωτής έχει την επιλογή να παρατείνει τη διάρκεια του ναυλοσυμφώνου με πέντε options ενός έτους έκαστη, με τα ημερήσια ναύλα να αυξάνονται κατά 1.234 δολάρια κάθε χρόνο επέκτασης.

    Επιπλέον, ο ναυλωτής έχει δυνατότητα να ναυλώσει το ένα ή και τα δύο επόμενα δεξαμενόπλοια που θα παραλάβει η Navios Partners, με τους ίδιους όρους. H option μπορεί να ασκηθεί έως τα μέσα Οκτωβρίου 2022.

    Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο η Navios Partners προχώρησε σε μία συμφέρουσα συναλλαγή, εκμεταλλευόμενη την hot αγορά των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

    Η εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο ναυτιλιακή, ανακοίνωσε την πώληση των πλοίων Navios Utmost και Navios Unite, χωρητικότητας 8,204 teu έκαστο, που κατασκευάστηκαν το 2006, στην τιμή των 220 εκατ. δολαρίων.

    Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

    Μετά την συναλλαγή ο στόλος της Navios Partners αποτελείται από 54 φορτηγά πλοία, 47 containerships και 45 δεξαμενόπλοια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Super deal από την Αγγελική Φράγκου στην αγορά των containerships

    Διαμαντής Διαμαντίδης: Νέα κίνηση στην αγορά των τάνκερ



    ΣΧΟΛΙΑ