• Ναυτιλία

    Διαμαντής Διαμαντίδης: Νέα κίνηση στην αγορά των τάνκερ

    Διαμαντής Διαμαντίδης, εφοπλιστής-Delta Tankers


    Με ένα τάνκερ suezmax ενισχύει τον στόλο της η ναυτιλιακή Delta Tankers, συμφερόντων του εφοπλιστή Διαμαντή Διαμαντίδη, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές.

    Συγκεκριμένα, στα εβδομαδιαία τους report η Seasure Shipbroking και η Banchero Costa αναφέρουν ότι το χωρητικότητας 160,000 dwt δεξαμενόπλοιο Stena Supreme, κατασκευής 2012 εξαγοράστηκε από την εταιρεία του κ. Διαμαντίδη.

    Σύμφωνα με την Seasure το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε στα 37,25 εκατ. δολάρια ενώ κατά την άλλη ναυλομεσιτική στα 37,5 εκατ. δολάρια. Κατά την VesselsValue η αξία του πλοίου εκτιμάται στα 37,2 εκατ. δολάρια.

    Το πλοίο, το οποίο ανήκει στην Doun Kisen βρίσκεται σε bareboat ναύλωση μέχρι το 2028. Σύμφωνα με την Clarksons, πρόκειται να περάσει ειδική επιθεώρηση και να εξοπλιστεί με scrubber εντός του έτους.

    Ωστόσο, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία βρίσκεται ακόμη υπό διαπραγμάτευση και δεν έχει ολοκληρωθεί.

    Αν η Delta Tankers εντάξει τελικά στον στόλο της το Stena Supreme θα είναι η δεύτερη κίνηση που πραγματοποιεί τους τελευταίους μήνες στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων.

    Υπενθυμίζεται ότι η Delta Tankers, σύμφωνα με την VesselsValue, εξαγόρασε τον Μάρτιο το suezmax Densa Orca (χωρητικότητας 158,300 dwt, κατασκευής 2012), στην τιμή των 34 εκατ. δολαρίων. Πρόκειται για την πρώτη εξαγορά στη second hand αγορά εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο.

    Η ναυτιλιακή αυτοκρατορία του ισχυρού εφοπλιστή αποτελείται από δύο εταιρείες, την Marmaras Navigation που διαχειρίζεται έναν στόλο από 31 φορτηγά πλοία και την Delta Tankers που κατέχει στόλο με 30 δεξαμενόπλοια (aframax, suezmax και VLCC), σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

    Διαβάστε ακόμη:

    Έλληνες εφοπλιστές: Ποιοι πουλούν και ποιοι αγοράζουν μεταχειρισμένα πλοία



    ΣΧΟΛΙΑ