• Ναυτιλία

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος (Performance): Μέσα σε έξι μήνες ο στόλος αυξήθηκε από πέντε σε οκτώ πλοία

    Ανδρέας Μιχαλόπολος, CEO Performance Shipping

    Ανδρέας Μιχαλόπολος, CEO Performance Shipping


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Performance Shipping Inc., υπέγραψε, μέσω μιας θυγατρικής εταιρείας που της ανήκει εξ ολοκλήρου, ένα Μνημόνιο  Συμφωνίας για την αγορά του M/T Phoenix Beacon, ενός δεξαμενόπλοιου Aframax 105.525 dwt σκάφος που ναυπηγήθηκε το 2011 από την Hyundai Heavy Industries Co., Ltd. – Ulsan, Νότια Κορέα, από μη συνδεδεμένο τρίτο μέρος για ακαθάριστη τιμή αγοράς 35 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

    Το M/T Phoenix Beacon είναι εξοπλισμένο με σύστημα επεξεργασίας νερού έρματος (BWTS) και η επόμενη προγραμματισμένη ειδική επιθεώρησή του δεν αναμένεται μέχρι το 2026. Το πλοίο αναμένεται να παραληφθεί από την εταιρεία μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου 2022 και θα μετονομαστεί σε M/ T P. Monterey.

    Η εταιρεία αναμένει να χρηματοδοτήσει την απόκτηση του όγδοου πλοίου με μετρητά και μιας νέας εξασφαλισμένης δανειακής διευκόλυνσης που αναμένεται ότι θα δοθεί πριν από την παράδοση του πλοίου.

    Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:

    «Η απόκτηση του τελευταίου μας δεξαμενόπλοιου Aframax, M/T P. Monterey, σηματοδοτεί ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία μας, καθώς καταφέραμε να αυξήσουμε τον στόλο μας από πέντε σε οκτώ πλοία σε σύντομο χρονικό διάστημα έξι μηνών. Σκοπεύουμε να χρηματοδοτήσουμε αυτήν την εξαγορά με τραπεζικό δανεισμό περίπου 30 εκατομμυρίων δολαρίων και το υπόλοιπο από διαθέσιμα μετρητά. Με την παράδοση των δύο νεοαποκτηθέντων δεξαμενόπλοιων Aframax κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022, ο στόλος μας θα είναι σε καλή θέση για να δημιουργήσει σημαντικές ταμειακές ροές. Με τα δεδομένα αυτά, πιστεύουμε ότι οι κοινές μας μετοχές είναι σημαντικά υποτιμημένες, καθώς η τρέχουσα χρηματιστηριακή μας αξία αντιπροσωπεύει περίπου το 10% της εκτιμώμενης καθαρής αξίας ενεργητικού μας».

    Διαβάστε επίσης

    Η Performance Shipping ναύλωσε πλοίο με 45.000 δολ. την ημέρα



    ΣΧΟΛΙΑ