• Ναυτιλία

    Η Performance Shipping ναύλωσε πλοίο με 45.000 δολ. την ημέρα

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO Performance Shipping

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO Performance Shipping


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Performance Shipping Inc., γνωστοποίησε ότι, μέσω μιας αυτόνομης θυγατρικής που της ανήκει εξ ολοκλήρου, υπέγραψε σύμβαση χρονοναύλωσης με την Trafigura Maritime Logistics Pte Ltd για το δεξαμενόπλοιο πετρελαιοειδών LR2 Aframax το M/T Alpine Amalia, που θα μετονομαστεί σε «Π. Αλίκη», η εξαγορά του οποίου είχε προαναγγελθεί.

    Η ακαθάριστη τιμή ναύλωσης θα είναι 45.000 δολάρια ανά ημέρα για περίοδο τουλάχιστον επτά μηνών έως δέκα μήνες κατ’ ανώτατο όριο κατά την επιλογή του Ναυλωτή και θα ξεκινήσει μετά την παράδοση του πλοίου στην εταιρεία που αναμένεται τον Νοέμβριο.

    Η ναύλωση αναμένεται να αποφέρει ακαθάριστα έσοδα από 9,5 εκατομμύρια δολάρια έως 13,7 εκατομμύρια δολάρια κατ’ ανώτατο όριο.

    Σχολιάζοντας τη ναύλωση, ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, υπογράμμισε τα εξής:

    «Εκτός από τη διατήρηση της ικανότητας της εταιρείας να παραμένει σε ισχυρά εμπορευματικά περιβάλλοντα, ιδιαίτερα σε περιόδους εξαιρετικά θετικών θεμελιωδών μεγεθών του κλάδου, επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε ένα ορισμένο επίπεδο σταθερών εσόδων για τον στόλο μας.

    Ως αποτέλεσμα, λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες εξελίξεις της αγοράς και την πρόσφατη επέκταση του στόλου μας και την επιθυμία μας να δημιουργήσουμε σταθερές συνεργασίες με ναυλωτές πρώτης κατηγορίας, αποφασίσαμε να ναυλώσουμε το Μ/Τ Π. Αλίκη σε αυτό ακριβώς το σημείο με προσοδοφόρο επίπεδο σχεδόν δύο μήνες πριν από την πραγματική παράδοση του πλοίου».

    Διαβάστε επίσης:

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος (Performance Shipping): Δάνειο από την Alpha Bank ύψους 18,2 εκατ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ