Συνεχίζεται η αποφυγή της ελληνικής σημαίας και η ενδυνάμωση του ελληνόκτητου στόλου με διάφορες σημαίες.
Σύμφωνα με τα ετήσια στοιχεία της έκθεσης της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Greek Shipping Cooperation Committee), οι ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακές εταιρείες κατέχουν και διαχειρίζονται 4.388 πλοία άνω των 1.000 gt, συνολικής χωρητικότητας 360.564.729 dwt και 211.204.583 gt.
Τα ελληνόκτητα πλοία είναι αυξημένα σε σχέση με το προηγούμενο δωδεκάμηνο κατά 167 πλοία και 6.472.263 dwt.
Ταυτόχρονα, ο υπό ελληνική σημαία στόλος αριθμεί πλέον μόνο 463 πλοία και είναι κατά δεκαεπτά πλοία λιγότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο δωδεκάμηνο.
Επίσης και η χωρητικότητα του ελληνικού νηολογίου μειώθηκε και διαμορφώθηκε στους 44.944.717 dwt , από 48.717.807 dwt το 2025 και από 27.445.524 gt, από 29.551.538 gt το 2025.
Διαβάστε επίσης
ΟΛΘ: Ενισχύεται η εμπορική συνεργασία μεταξύ Βόρειας Ελλάδας και Σερβίας – Συνάντηση με ΒΕΘ
Τουρκικό πλοίο πέρασε το Στενό του Ορμούζ με έγκριση του Ιράν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μάρκο Ρούμπιο: «Οικονομικό πυρηνικό όπλο» ο αποκλεισμός των Στενών του Ορμούζ
- Η δικαίωση του Μιχάλη Μπούση! Πώς η επένδυση των 15 εκατ. ευρώ έφερε τον ΟΦΗ στο πάνθεον
- Linda Paulin: Η γυναίκα που ίδρυσε το Make-A-Wish, γιορτάζει 30 χρόνια ελπίδας στην Ελλάδα
- AKTOR Ανανεώσιμες: Σταθερή ανάπτυξη μέσω εξαγορών και στόχο τα 400 MW το 2026 και τα 1,3 GW το 2028
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.